Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Полза" - страница 7
Не ощетявай никого като му причиняваш вреди или му отказваш ползи, ако са твое задължение.
Стоунуол Джаксън
Продължават престъпно провежданите атаки на едно и също място, а последствията от тъпотата и недисциплинираноста на пишман-организаторите хората ги заплащат с хиляди животи, без никаква полза за Родината. Ако искате да останете на заеманата от Вас длъжност, то аз настоявам: Да се прекратят престъпните фронтални атаки към населения пункт. Да се прекратят фронталните атаки срещу височини с добър обстрел; Да се настъпва само по овразите, горите и слабо обстрелваните местности... За изпълнението да ми се донесе до знание...
Георгий Жуков
Не разбирам, защо Ви беше притрябвало да изкарвате танковете срещу артилерийския огън... Ако така лекомислено хвърляте танковете, както досега сте ги хвърляли срещу съсредоточения системен огън, нищо няма да излезе... Азбучна истина е: преди да се хвърлят танковете, трябва да се потуши системния огън, и тогава да се хвърлят танковете. А при Вас е точно обратното. Нееднократно Ви се даваше указание, но явно тези елементарни истини не са схванати и танковете продължават да гинат без никаква полза. Хвърляне на танковете без потушаване на системния огън на противника аз лично считам за АВАНТЮРА...
Георгий Жуков
Ласкателството е като нарисувано оръжие - привидно хубаво, а полза никаква.
Питагор
Нито една произнесена дума не е донесла толкова полза, колкото множеството неказани.
Плутарх
Ето как се държат новобогаташите, върху които внезапно се стоварват огромни богатства: световно лидерство. И вместо компетентно, точно да ги управляват, включително и в своя, разбира се, полза, те просто объркаха дървата за огрев.
Владимир Путин
Най-висока степен за мярка на успеха в бойното лидерство е способността да се извлече полза от уроците на бойния опит.
Люшън Траскът
В това се състои и основната полза, и най-добрият плод от познанството с отминалите събития – че виждаш всякакви поучителни примери, обрамчени от величественото цяло; тук и за себе си, и за държавата откриваш кому да подражаваш, и пак тук – кое да избягваш; безславни начала, безславен край...
Тит Ливий
Каква полза могат да донесат законите там, където няма нравственост?
Хораций
Войната не може да се избегне, може само да се отложи в полза на противника.
Николо Макиавели
Функционалният език е радикално антиисторически език: оперативната рационалност има малко място и малка полза от историческата причина.
Херберт Маркузе
Едно от разочарованията от живота в затвора, което също е едно от предвидените му последствия, е, че затворникът е направен неефективен. Той не може да бъде от голяма полза. Целта е да го направим безсилен.
Хишам Матар
Ако консерваторът е по-малко загрижен от братята си либерали да увеличат "ползите" за социално осигуряване, това е, защото той е по-загрижен от братята си либерали хората да бъдат свободни през целия си живот да харчат печалбите си, когато и както намерят за добре.
Бари Голдуотър
Не е за мен да ви променя. Въпросът е как мога да ви бъда от полза, без да намаля вашите степени на свобода?
Бъкминстър Фулър
Каква е ползата от това, когато човек придобие целия свят, ако той изгуби собствената си душа?
Джон Фанти
Основната разлика между мен и други хора, които са натрупали този вид пари, е, че се интересувам предимно от идеи и нямам много лична полза за пари. Но мразя да си мисля какво би се случило, ако не бях спечелил пари: идеите ми нямаше да станат много полезни.
Джордж Сорос
Ценноста на зърната се определя от тяхната плодовитост, а ценноста на човек от ползата, която може да донесе на ближният си.
Джузепе Гарибалди
Ако концепциите за труд и игра и възнаграждение за работа не се променят абсолютно, жените трябва да продължат да осигуряват евтина работна ръка и дори повече, безплатна работна ръка, изисквана от работодател, притежаван на договор за цял живот, съставен в негова полза.
Джърмейн Гриър
Който крещи непрекъснато на всички за техните работи, разбира се, е от малка полза.
Иван Крилов
Трудната кариера на политик изисква от човек не просто склонност и енергичност - тя изисква такъв склад на ума, който е готов съзнателно да принесе в жертва удоволствието за сметка на всеобщата полза.
Литън Стрейчи
Бяхме разбрали - и това беше най-важното, че нашите познания за хората не ни носят никаква полза в живота.
Варлам Шаламов
Случи ли се да чуя как човек провежда доводи в полза на робството, изпитвам силен подтик да видя как той лично опитва какво е робство.
Ейбрахам Линкълн
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
17
Следваща