Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Полза" - страница 2
Нищо нечестно наистина не може да бъде от полза.
Бенджамин Франклин
Характерът на всеки човек оказва влияние и върху щастието на другите хора, в зависимост от това дали има свойството да им носи вреда или полза.
Адам Смит
Ние обичаме уважението не заради самото уважение, а заради ползата от него.
Клод Адриан Хелвеций
Не съм сигурен, дали е от първостепенно значение да бъдете щастливи. Много нещастни хора са донесли огромна полза за себе си и за света.
Удроу Уилсън
Животът става все по-добър, но това няма да спре война, ако политиците и бизнесмените решат, че е в тяхна полза да имат такава.
Октавия Е. Бътлър
Не се бойте от Бога - бойте се от самите себе си. Ти сам си творец за твоите ползи и причина за своите бедствия. Ада и рая се намират в твоята собствена душа.
Пиер Марешал
И докато сме на тема лекарства, винаги трябва да гледате на риска спрямо ползата.
Темпъл Грандин
Нека тогава истинските християни, с подходяща сериозност, се стремят във всичко да препоръчват своята професия и да заглушат суетните подигравки на невежите противници. Нека смело отстояват каузата на Христос в епоха, когато толкова много, които носят името християни, се срамуват от Него: и нека считат за възложено на тях важното задължение да спрат за известно време падането на страната си и, може би, за извършване на още по-широка услуга на обществото като цяло; не чрез ангажирана намеса в политиката, в която не може да не се признае, че има много несигурност; а по-скоро чрез онази сигурна и радикална полза от възстановяването на влиянието на религията и от повишаването на стандарта на морала.
Уилям Уилбърфорс
Пренебрегването на привидния национален суверенитет не трябва да води до загуба на национален суверенитет, но всъщност може да бъде от полза.
Улрих Бек
Съдът е мястото, където Исус Христос и Юда Искариотски биха били в равно положение, с леко предимство в полза на Юда.
Хенри Луис Менкен
Човек може да му липсва всичко, освен такт и убеденост и все пак да бъде насилствен говорител; но без тях нищо няма да е от полза... Плавността, изяществото, логичният ред и други подобни са просто декоративната повърхност на ораторското изкуство.
Чарлз Кули
Трябва да гарантираме, че глобалният пазар е вграден в широко споделени ценности и практики, които отразяват глобалните социални нужди и че всички хора по света споделят ползите от глобализацията.
Кофи Анан
Политиката е изкуство да се приспособяваш към обстоятелствата, и да извличаш полза от всичко, даже и от това, което ти пречи и отвращава.
Ото фон Бисмарк
Нарекох този принцип, според който всяко незначително изменение се запазва, ако е от полза, с термина "естествен подбор".
Чарлз Дарвин
Бъдещето принадлежи на превантивната медицина. Тази наука, вървейки ръка за ръка с лечебната, ще донесе несъмнена полза за човечеството.
Николай Пирогов
Голямото изкуство на всеки политик не е в това да плува срещу течението, а да обръща всяко обстоятелство в своя полза.
Фридрих II Велики
Аз разбирам напълно, че нито един успех или постижение не може да бъде трайно, ако не се гради на истината и справедливостта, и затова няма да се ангажирам с никакви сделки, които не носят полза на всички участници в тях.
Наполеон Хил
На мен ми харесва моята работа да развличам хората и това е прекрасно. Но ако аз спасявам нечий живот, това ще носи по-голяма полза. В моя живот ще има повече смисъл.
Анджелина Джоли
Френският език по същество е лош, но французите знаят как да използват всичко, което е в него, в полза на разговорната реч и затова всъщност са богати на думи.
Хайнрих Хайне
- Мълчание. - Да казвате само това, което може да е от полза за мен или друг; избягвайте празни приказки.
Бенджамин Франклин
Пестеливост. - Да харчите пари само за неща, които са от полза за мен или други хора, тоест не губите нищо.
Бенджамин Франклин
Американците никога не трябва да идват в Европа - каза тя и се опита да се смее, но тя започна да плаче, "защото тогава те никога повече няма да бъдат щастливи". Каква е ползата от американец, ако той е недоволен?
Джеймс Болдуин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
17
Следваща