Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образование" - страница 8
Обществеността не осъзнава реалната стойност на образованието и не осъзнава, че образованието като социална сила не получава такова внимание, което има право да очаква в демокрацията.
Едуард Бернайс
Образованието й я накара само да се замисли за това - че колкото и да промени живота си, тя не може да промени света, който я заобикаля.
Ейми Тан
Просто мисля, че ако нямате тази сплотеност в семейната единица, мъжкият характер има тенденция да стане много доминиращ, репресивен и безчувствен. Толкова голяма част от това идва и от липсата на образование.
Елен Джонсън Сърлиф
Най-доброто образование няма да имунизира човек срещу корупция от власт.
Ерик Хофер
Доброто образование е толкова важно. Трябва да гледаме на начина, по който хората учат. Не става въпрос само за квалификация за получаване на работа. Става въпрос за образование.
Заха Хадид
Образованието, жилищата и болниците са най-важните неща за обществото.
Заха Хадид
В Америка, с образование и упорита работа, наистина няма значение откъде сте дошли; има значение само къде отиваш.
Кондолиза Райс
Въпреки липсата на образование, не ми липсваше посока.
Крис Корнел
Малко са предметите, които съответстват на социалната значимост на образованието на жените в съвременния свят.
Амартя Сен
Ако ме попитаха какво трябва да даде образованието, бих казал, че трябва да предлага широчина на възгледите, лекота на разбиране, толерантност към другите и фон, от който умът може да изследва във всяка посока.
Луис Л'Амур
Образованието е социален процес, образованието е растеж, образованието не подготовка за живота – то е самият живот.
Джон Дюи
Убеждението, че всяко истинско образование идва чрез опита, не означава, че всички преживявания са истински и еднакво образователни.
Джон Дюи
За жената образованието е разкош, очарованието е необходимост.
Делфин дьо Жирарден
Разликата между интелигентността и образованието е, че интелигентността осигурява по-добър живот.
Чарлз Кетъринг
Образованието трябва да бъде вярно, пълно, ясно и трайно.
Ян Амос Коменски
Нямам желание да поставям под въпрос решенията на съда. Все пак аз съм юрист по образование.
Владимир Путин
Целта на образованието е знанието, но не на фактите, а на ценностите.
Уилям Бъроуз
Стойността на образованието се измерва не по броя на прочетените книги, а по употребата им.
Плутарх
Телевизията преподава непрекъснато. Има по-голямо образование от училищата и всички висши учебни заведения.
Маршал Маклуън
Това, което се случва вътре в училището, е прекъсване на образованието.
Маршал Маклуън
Образованието е гражданска защита срещу пропадане в медиите.
Маршал Маклуън
Образованието в технологичен свят на сменяеми и заменими части е неутрално.
Маршал Маклуън
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
17
Следваща