Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образование" - страница 5
Най-доброто образование на света е да гледаш как майсторите работят.
Майкъл Джексън
Образователните политики заслужават да бъдат програмирани не само с оглед подобряване на образованието в най-широк смисъл, но и с цел да се повлияе на разпределението на доходите.
Ян Тинберген
От всички лоши привички, разкриващи недостига на солидно образование и излишъка от добродушно невежество, най-лошата е да не се наричат нещата с истинските им имена.
Висарион Белински
Да поемете отговорност за своето образование е част от това да поемете отговорност за своя собствен живот – задължително условие за изграждането на една цялостна личност.
Уорън Бенис
Най-важната част от образованието е преподаването на смисъла на това да се знае...
Симон Вейл
Образованието е контролирано от държавата производство на ехо.
Норман Дъглас
Всички хора имат равно право на образование, и трябва да се ползват от плодовете на науката.
Фридрих Енгелс
Класическите пиеси изискват повече въображение и общо образование, за да могат да се изпълнят. Ето защо аз обичам да играя много повече Шекспир отколкото всички останали.
Вивиан Лий
Мисля, че всяко класическо образование в театъра е от огромна стойност.
Вивиан Лий
Университетът не е политическа парития, а образованието не е индоктринация.
Дейвид Хороуиц
Знаете ли, няма нищо по-важно от образованието, защото никъде другаде залозите не са по-големи; нашето бъдеще зависи от качеството на образованието на децата ни днес.
Арнолд Шварценегер
Силно вярвам в образованието, защото когато израснах в Австрия – когато растях в Австрия, получих много добро образование. И имах големи учители.
Арнолд Шварценегер
Трябва да разберем – като граждани и като правителство, – че всяка една общност в тази страна няма по-важно задължение от образованието на тези, които ще ни заменят.
Колин Пауъл
Сърцето и главата са съставните части на характера; темпераментът няма почти нищо общо с това и следователно, характерът, зависи от образованието и може да бъде коригиран и подобряван.
Джакомо Казанова
Предразсъдъците, както е добре известно, се изкореняват най-трудно от сърце, чиято почва не е облагородена от образованието. Там те растат силни като плевели между камъни.
Шарлот Бронте
Благородният произход е благо, но това е благото на предците. Богатството е почетно. но е въпрос на щастие. ... Силата е завидна, но се разрушава от старостта и болестите. Образованието е единственото нещо, което е божествено и безсмъртно в нас.
Плутарх
Майка ми е професор по образование в ранна детска възраст. Когато бях на две, тя би казала, че знае, че ще бъда актьор.
Мат Деймън
Висшето образование не е показател за ума, скъпите подаръци - не са признак за любов, обещанията и думите не винаги са истински. Вашият опит, вниманието и постъпките по отношение на хората - ето това е истински ценно.
Орландо Блум
По-малко съм склонен да мисля, че образованието в Уест Пойнт е необходимо за тази работа, отколкото мислех в началото. Добрият разум и енергия са необходимите качества.
Ръдърфорд Хейс
Лично аз не прибягвам до насилие - дори не силата на закона - да придвижвам моралните реформи. Предпочитам образование, аргументи, убеждаване и най-вече влиянието на примера - на модата.
Ръдърфорд Хейс
Колкото повече образование получавате, толкова по-малко сте способни да направите.
Тиодор Зелдин
Образованието е най-добрата икономическа политика.
Тони Блеър
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
17
Следваща