Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образование" - страница 4
Основната цел на либералното образование е да превърне ума си в приятно място, в което да прекарвате свободното си време.
Сидни Харис
Аз не съм политик. Аз съм историк, който е научил през целия си живот на изучаване, че нищо в света не може да бъде по-добро от универсалното образование.
Стивън Амброуз
Правителството на САЩ няма морална власт да се избира като съдия по правата на човека в Куба, където не е имало нито един случай на изчезване, изтезание или извънсъдебна екзекуция от 1959 г. и където въпреки икономическата блокада има нива на здравеопазване, образование и култура, които са международно признати.
Тарик Али
Паметта и креативността са от съществено значение за образованието, но ако преподавате паметта неправилно, това е пълна загуба на време и ще попречи на ученето.
Тони Бъзан
Най-доброто образование в света е това, което е полученото в борбата за късче хляб.
Уендъл Филипс
Имате нужда от образование. Нуждаете се от издръжка. Нуждаем се от работа и социална сигурност. Това са предпоставки, при които може би ще е възможно да се справим с тези сложни обстоятелства.
Улрих Бек
Бракът може да изчака, образованието - не.
Халед Хосейни
Не използвах колежа като стъпка към юридическото училище или друга кариера. Просто исках либерално-художествено образование.
Чарли Тротър
Когато човек е унижен, когато правата му са нарушени и той няма съответното образование, естествено той гравитира към тероризма.
Ширин Ебади
Езикът няма да бъде в крак с образованието, няма да отговаря на съвременните нужди, ако не им позволяват да се развие от сока и корена, да ферментира в мая.
Владимир Дал
Образованието е равно на избор. Бях благословена с избора да бъда всичко, което някога съм искал, и наистина дължа щастието си на семейството и образованието си.
Айми Гарсия
Образованието е това, което остава, когато всичко останало е забравено.
Даниил Гранин
Надявах се организациите да започнат да включват този набор от умения в своите програми за обучение - с други думи, да предлагат образование за възрастни по социална и емоционална интелигентност.
Даниъл Голман
Целта, според мен, на американското образование в продължение на десетилетия и на много, много учени, беше основно да научи хората на широки уроци как да живеят живота, как да се ангажират с живота, как по същество да бъдат ефективни граждани и ефективни хора.
Джеймс Хекман
Осъден престъпник, който има силни семейни връзки, залог в общността и образование, може да получи пробация, докато мъж, който има малко семейни връзки, малък дял в общността и малко образование, може да получи десетгодишна присъда за същото престъпление.
Джо Байдън
Образованието не се състои само в храненето на мозъка. Изкуството и музиката хранят сърцето и душата.
Джули Гаруд
Не искам да правя типа писане, където рецитирам биография, родителство и образование. Искам да стана от думите на страницата и да направя нещо, да нараня някого.
Дон ДеЛило
Преди около триста години главният кръг постанови, че тъй като жените имат дефицит в Разума, но изобилие от емоции, те вече не трябва да бъдат третирани като рационални, нито да получават психическо образование.
Едуин А. Абът
При разглеждането на тези въпроси неизбежно възниква дилема - макар и само за миг - че по-кратък път към ислямския ред би бил чрез поемане на властта ... Това е просто изкушение. Историята не свързва нито една истинска революция, дошла от властта. Всичко започва с образование и по същество означава морално призоваване.
Алия Изетбегович
Бакалавърското ми образование в градския колеж в Ню Йорк стана възможно само чрез съществуването на тази отлична безплатна институция и финансовите жертви на моите родители.
Кенет Ароу
Образованието е човешко право с огромна сила да се трансформира. В основата му стоят крайъгълните камъни на свободата, демокрацията и устойчивото човешко развитие.
Кофи Анан
Не съм произлязъл от академичен произход. Баща ми беше умен човек, но имаше образование в пети клас. Той и всичките му приятели бяха водопроводчици. Всички те са родени около 1905 г. в голяма бедност в Ню Йорк и е трябвало да отидат на работа, когато са били на 12 или 13 години.
Ленард Съскинд
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
17
Следваща