Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образование" - страница 3
Нацията гарантира възпитанието, образованието и удобното поддържане на всеки гражданин от люлката до гроба.
Едуард Белами
Единствената разлика между "пропагандата" и "образованието" наистина е в гледната точка. Застъпничеството за това, в което вярваме, е образованието. Застъпничеството за това, в което не вярваме, е пропаганда.
Едуард Бернайс
Образованият човек с това се различава от необразованият, че продължава да смята своето образование за незавършено.
Константин Симонов
Знанието е сила. Информацията е освобождаваща. Образованието е предпоставка за напредък във всяко общество, във всяко семейство.
Кофи Анан
Но всяка грешка се дължи на странични фактори (като емоция и образование); самата причина не греши.
Курт Гьодел
Идеята за образованието е толкова обвързана с училища, университети и преподаватели, че мнозина предполагат, че няма друг начин, но образованието е достъпно за всеки в рамките на обсега на библиотека, поща или дори павилион за вестници.
Луис Л'Амур
Аз съм американски писател, роден в Русия, получил образование в Англия, където изучавах френска литература, преди да се преселя в Германия на 15 години....Главата ми говори на английски, сърцето ми-на руски и ухото ми-на френски.
Владимир Набоков
За да елиминираме несъответствието между плановете на хората и получените резултати е необходим нов подход. Морфологичното мислене подсказва, че този нов подход не може да бъде реализиран чрез повишено изучаване на специализирано знание. Този морфологичен анализ навежда на мисълта, че основният факт, че всяко човешко същество е потенциален гений, е бил пренебрегнат. Образованието и разпространението на знание трябва да добият форма, която позволява на всеки ученик да развие интерес към каквото и да било, стига то да развива неговия гений, за да не бъде обезсърчен. Същата перспектива важи и за гения на народите като цяло.
Фриц Цвики
Аз получих образование в библиотеката. Съвършено безплатно.
Рей Бредбъри
Попитайте ме трите ми основни приоритета за правителството и аз ви казвам: образование, образование и образование.
Тони Блеър
Никоя група и никое правителство не могат правилно да предпишат точно какво трябва да съставлява информацията, за която се отнася истинското образование.
Франклин Делано Рузвелт
Днес ви обещавам, че като президент в първия си бюджет ще въведа най-голямото увеличение на специалното образование досега.
Ал Гор
Приобщаващото, качествено образование е основа за динамични и справедливи общества.
Дезмънд Туту
Ако превенцията на преждевременната юношеска бременност трябва да се превърне в приоритет, тогава нашата стратегия като застъпници трябва да съдържа два ключови елемента: гражданска ангажираност и образование.
Джейн Фонда
Образованието е гибелно за всеки, който има заложби на художник. Образованието следват чиновниците, и даже тези които са склонни към пиянство.
Джордж Едуард Мур
Дете, получило образование само в учебното заведение, - необразовано дете.
Джордж Сантаяна
Не е важно, колко сте умен, не е важно, колко всестранно е вашето образование и е обширен опитът ви, невъзможно да бъдете толкова мъдри, че самостоятелно да направите преуспяващ бизнес. Гледайте слушайте и изучавайте. Вие не можете да знаете всичко. Този, който мисли така, е обречен да бъде посредственост.
Доналд Тръмп
Всички дарове, които съдбата дава, тя лесно може да ги отнеме; но образованието, когато се съчетае с интелигентност, никога не се проваля, а остава неотклонно до самия край на живота.
Витрувий
Само силата на безграничната любов, практикувана по отношение на всички човешки същества, може да победи силите на междучовешките борби и може да предотврати предстоящото унищожаване на човека от човека на тази планета. Без любов, никакво въоръжение, никаква война, никакви дипломатически машинации, никаква принудителна полиция, никакво училищно образование, никакви икономически или политически мерки, дори водородните бомби не могат да предотвратят предстоящата катастрофа.
П. А. Сорокин
Образованието е, когато четете финия печат. Опитът е това, което получавате, ако не го направите.
Пийт Сийгър
Само образованието и опита прави човек по-богат и по-богат.
Робърт Кийосаки
Истинското образование трябва да се състои в извличане на доброто и най-доброто от нашите собствени ученици. Какви по-добри книги могат да бъдат от книгите на човечеството?
Сесар Чавес
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
17
Следваща