Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образование" - страница 13
Националната образователна система не осигурява образование нито в любов, нито в уважение към другия, нито в самоуважение.
Франсоаз Долто
Мирът не се справя добре там, където цари бедността и лишенията. Не процъфтява там, където има невежество и липса на образование и информация.
Фредерик де Клерк
Образованието са заключава не в количеството знания, а в пълното разбиране и изкусното прилагане на всичко това, което знаеш.
Адолф Дистервег
Нека формално да ми липсва образование. Ще ви кажа направо: Не съм завършил училище. Да, и прочетете няколко книги. И какво? Затова пък бяха достойни книги.
Аравинд Адига
По отношение на формалното образование, може би донякъде липсва. Никога не съм завършил училище. Аз съм самоук предприемач, това е най-добрият вид, повярвайте ми.
Аравинд Адига
Целта на цялото образование е или би трябвало да бъде да научи хората да се самообучават.
Арнолд Джозеф Тойнби
Образованието на момичета се оказа една от най-добрите идеи в света. Когато жените са образовани, в обществата се случват всякакви прекрасни неща. Работната сила става разнообразна и способна да взема по-добри решения и да решава повече проблеми. Образованите майки решават да имат по-малко деца и повече деца да оцелеят.
Ханс Рослинг
Голяма част от образованието може и трябва да се провежда в училища и други официално определени обществени институции. Но светът отвъд училището е от решаващо значение за образованието и както традиционните, така и новите медии са по-важни от всякога.
Хауърд Гарднър
Образованието е в повратна точка.
Хауърд Гарднър
Учителите трябва да бъдат насърчавани - почти казах "освободени", за да продължат с образование, което се стреми към дълбочина на разбиране.
Хауърд Гарднър
Целта на образованието е да помогне на хората да използват мислите си по-добре.
Хауърд Гарднър
Искам да разбера как най-добре да създадем и запазим форма на висше образование, която ценим, но която е застрашена по много причини.
Хауърд Гарднър
Половината процес на мислене, както беше посочено, зависи от появата на предложения. Появата на предложения зависи от това как идеите са свързани в съзнанието на човека. Това зависи до известна степен от образованието и целия минал живот и обкръжение на индивида.
Хенри Хазлит
Социално жилище, образование, здравеопазване, работни места и устойчива среда. Това са моите приоритети.
Хуан Мануел Сантос
Болните се нуждаят от учители, а не от лекари, от здравни училища, а не от болници, от обучение, а не от лечение, от образование за правилен начин на живот, а не от обучение на болния навик. И те, и техните съветници трябва да се отърват от идеята за лечение и практиките, изградени върху нея.
Хърбърт Шелтън
Образованието не е като видео, с начало и среда и край. Има начало, после продължава, докато не умреш. Ако те спре, си мъртъв, дори и да не го знаеш.
Чарлс Шефилд
Убийците като цяло имаха няколко общи черти. Те бяха млади и беззаконни и нямаха формално образование. Те навършиха пълнолетие по време на колапс, не видяха край на руините и никакъв гейзер на възходяща икономическа мобилност, освен да вземат пари и неща от хора, които са имали и двете.
Бен Монтгомъри
Образованието е най-големият подарък. Благодарение на него разбирате колко лесно биха могли да бъдат разрешени много проблеми, измъчващи нашия свят, ако трябва да образоваме масите, вместо да приковаваме танкове и военни самолети.
Адам Браун
Кацането на човек на Луната всъщност беше ли по-лесно от подобряването на образованието в нашите държавни училища?
Бъръс Фредерик Скинър
Творчеството стои в центъра на цялото образование.
Бруно Бетелхайм
Не можете да имате сексуално образование, без да кажете, че сексът е естествен и че повечето хора го намират за приятен.
Бруно Бетелхайм
Сред аристократите от ранното средновековие съпругата често е била по-образована от съпруга си и е предоставяла образование на деца във всички изкуства, с изключение на военните.
Брюно Дюмезил
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
17
Следваща