Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образование" - страница 12
Аз съм централноевропеейка с английско образование и плачевна тенденция към постоянен самоанализ. Раздразнителен съм и имам слаби нерви.
Рут Прауър Джабвала
Хората с висше образование, било то медицина или друга сфера, мислят, че знаят всичко. Често те не знаят нищо.
Сабин Дюрант
Вярвам, че всеки президент иска да даде на всеки работа, но не може; те искат всички да ядат, но не могат да го направят. Същото се случва и с образованието. Затова трябва да се запитаме: "Защо не можем да направим нищо?"
Салвадор Алиенде
Образованието без религия е в опасност да замести дивите теории с простите здрави правила на християнството.
Самюъл Морз
Ако всички са наградени само за това, че са живи, получавате същия вид ефект, както когато награждавате всеки ученик само за това, че е записан. Вие унищожавате не само образованието, вие унищожавате обществото, като давате A на всички. Това е философско съображение, което много ме притеснява, докато седя в Сената на Съединените щати и виждам как се разпределят големите бюджетни средства.
Самюъл Хаякава
Юра е олицетворение на вечната младост на нашия народ. В него щастливо се съчетават природно мъжество, аналитичен уми изключително трудолюбие. Ако нашият народ получи надеждно образование, от него ще излязат едни от най-великите учени на нашето време.
Сергей Корольов
Образование... картел, който се маскира като социално благо, но всъщност е кастова система.
Скот Галоуей
Когато личното ни вътрешно зрение е остро и балансирано, това събужда способността ни да гледаме на живота с творческа и позитивна гледна точка. Стимулира жаждата ни за знания и образование по всякакъв възможен начин.
Соня Чокет
Никога не съм бил толкова щастлива. Да бъда с него, толкова близо, за няколко минути, какво чудо! Почувствах щастие в цялото си тяло, дори не можех да го определя в този момент. Аз съм много наивна и нямам образование повече от коза, но това усещане за чудо беше подобно на усещането за свободата на сърцето и тялото ми.
Суад
Мислите, че образованието е нещо, което трябва да се направи, когато всичко останало се провали?
Т. Х. Уайт
Аз съм циганин: без образование, без училище, нищо. Не ме интересува какво мислят хората за мен. Не ми пука да бъда герой, модел за подражание, шампион.
Тайсън Фюри
В специалното образование прекалено много се набляга на дефицита и недостатъчно на силата.
Темпъл Грандин
Той беше отгледан от три медицински сестри: свобода, самота и мадмоазел. Заедно тримата му осигуряват образование. От тях той научи всичко, което вярваше, че е възможно да научи.
Тимоте дьо Фомбел
В исторически план образованието е свързано с групова обработка: стандартизирайте всичко спрямо средните, класирайте децата, сортирайте ги, за да видите кой получава повече и кой наистина не заслужава да бъде там. Проблемът, дори ако просто сте егоист от икономическа гледна точка, е, че не произвеждаме таланта, от който се нуждаем.
Тод Роуз
Образование и работната сила: Мисля, че тези две неща вървят заедно по отношение на човешкия потенциал.
Тод Роуз
Само по себе си образованието е отлагане, отлагане; казват ни да работим усилено, за да постигнем добри резултати. Защо? Така че можем да си намерим добра работа. Какво е добра работа? Който плаща добре. Ох. И това е? Цялото това страдание, само за да можем да спечелим много пари, които дори и да ги управляваме, така или иначе няма да решат проблемите ни? Това е трагично ограничена представа за това какво представлява животът.
Том Ходжкинсън
Основната сила, която се стреми към намаляване на неравенството, винаги е била разпространението на знания и разпространението на образованието.
Тома Пикети
Да, аз съм за миграцията. Но аз също подкрепям образованието. Но в същото време аз подкрепям прогресивното данъчно облагане. Мисля, че имаме нужда от всичко това. Мисля, че не е нужно да избираме едно нещо.
Тома Пикети
Ако разбирането на доказателствата е заложено във всяко научно образование, ако желанието за задаване на въпроси и съмнения ще се насаждат в училище, ако е възможно да се каже, че разбирането на пропуските в собствените знания е истинската мярка на ума, тогава може би ерес няма да надделее над това, че имаме надмощие.
Антъни Уорнър
Господ знае, че днес в света има много лоши новини, които да ви свалят, но се случва едно голямо нещо, което ми оставя невероятна надежда за бъдещето, а това е начинаещата революция в глобалното онлайн висше образование.
Томас Фрийдман
Тези от нас, които имат привилегията да получат образование, умения и опит и дори власт, трябва да бъдат модели за подражание за следващото поколение лидерство.
Уангари Маатаи
Образованието липсва на повечето от тези, които се понтифицират.
Уоле Шоинка
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
17
Следваща