Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Усещане" - страница 8
Вярвам, че най-неотложната нужда на родителите днес е да възпитат у децата си морална визия: какво означава да си добър човек, отличен съсед, състрадателно сърце? Какво означава да кажем, че Бог излиза, че ни обича и се грижи за нас? Какво означава да се обичаме и да си прощаваме? Родителите и лицата, които се грижат за децата, трябва да играят основна роля за връщането на нашето общество към здравословното усещане за святото. Трябва да се ангажираме да храним душите на нашите деца по същия начин, по който се ангажираме да храним телата им.
Мариам Уилямсън
Но може би това има смисъл? При постоянен неуспех да отговорим на собствените си очаквания, което също дава усещане за сигурност.
Мариуш Шчигел
Прокрастинацията най-често възниква от усещането, че има твърде много за вършене и следователно няма отделен аспект от задачата, която си струва да се направи... Под тази доста антична форма на действие като бездействие се крие много по-тревожният въпрос дали изобщо си струва да се направи нещо.
Марк Кингуел
Болката на живота е чиста сол; Нито повече, нито по-малко. Количеството болка в живота остава същото, абсолютно същото. Но количеството горчивина, което вкусваме, зависи от съда, в който поставяме болката. Така че, когато изпитвате болка, единственото нещо, което можете да направите, е да разширите усещането си за нещата... Спрете да бъдете чаша. Станете езеро.
Марк Непо
Докато излизаше от ваната, Цюндел си помисли: Не разбирам много, но и не желая да разбирам нищо повече. Ще ми се един ден да се събудя с усещането: от днес нататък край, от днес нататък няма да проумявам нищо повече. Няма да одобрявам. Няма да заклеймявам. Иска ми се да си седя на някоя пейка в парка и да си казвам: За всичко тук не мисля вече нищо.
Маркус Вернер
Живота се нуждае от остри усещания иначе угасва.
Мартин Валзер
Какъв е главният край на проповедта? Харесва ми да мисля, че е това. Това е да даде на мъжете и жените усещане за Бог и Неговото присъствие.
Мартин Лойд-Джоунс
Вашингтонските политици основно гледат на народа като на капризен и опасен враг, тъпа тълпа, чието единствено интересно качество се оказва силата им да отнемат работните места на политиците... Когато правителството вижда народа си като враг, рано или късно това усещане става взаимно. И тогава започва истинската странност.
Мат Таиби
Щастието не може да бъде сведено до няколко приятни усещания. По-скоро това е начин на съществуване и преживяване на света - дълбоко изпълнение, което се запълва всеки момент и продължава въпреки неизбежните пречки.
Матийо Рикар
Да се обличаш добре не означава скъпо или претенциозно. Много момичета изглеждат страхотно и стилно дори с изключително ограничени средства - те просто знаят как да избират и имат остро усещане за време и място.
Мая ван Уейгънън
Откакто те познавам, ти се въртиш, въртиш и въртиш във всички тези различни персони и нито едно от това самоизследване и експериментиране не ти е дало усещане за мир. Познавам те от шест години, интимно от четири и все още нямам представа в кого съм влюбен.
Меган Макафърти
Хората намират смисъл там, където не съществува, защото искаме да създадем усещане за ред в тази хаотична вселена. Нарича се апофения. (И това също е причината хората да вярват в Бог.)
Меган Макафърти
Иконите също са красиви, със своите светещи цветове и златни листа. На пръв поглед субектите могат да изглеждат плоски, а позите им изкуствени. Но чудото на иконите е свързано с връзката, която се развива между панела и зрителя. Гледането на икона ми носи усещане за спокойствие; това е като форма на молитва. Така че предполагам, че в този смисъл иконата е ненадмината.
Мери Поуп Озбърн
Би било особено утешително да вярвам, че имам отговора на въпроса Какво се случва, когато умрем? Дали светлината просто изгасва и това е – милионната дрямка? Или някаква част от моята личност, моята аз-ност, ще се запази? Какво ще е усещането? Какво ще правя цял ден? Има ли къде да включа лаптопа си?
Мери Роуч
Трудно е да си скала; имат толкова странно усещане за време - и приоритети.
Мерседес Лаки
Отнема около 30 минути, докато тялото ви осъзнае, че сте сити, така че ако сте гладни, когато седнете да ядете, и ядете толкова бързо, колкото правят повечето американци, просто ще продължите да хвърляте храна преди да се появяви усещането.
Мехмет Оз
Вятър, слънце и прах. Какво може да бъде по-добро усещане за пълна свобода, когато целият живот е напред!
Анатолий Виноградов
Но в мен имаше безкрайна пустош, усещането, неизразимо с думи, че нищо в онзи свят не е свързано, че всичко е изкривено и че няма нито едно човешко същество, нито едно, на което да се облегне.
Ангелика Шробсдорф
Липсата на промяна и еднообразието води до притъпяване на чувствата и усещанията.
Ангелина Могилевская
Електрическата светлина в класната стая, контрастираща с необятната тъмнина отвън, ни даде атавистично усещане за интимност, за подслон, каквото примитивният човек трябва да е изпитал в своята пещера. Светът стана малък и беше лесно да се живее. Спомням си, че през една от тези вечери имах първата си халюцинация, за която няма много какво да се каже и не мога да намеря обяснение.
Мирча Картареску
Дори тогава мечтаех и много мислех за живота, болезнено, уплашено, страстно, отгатвайки собственото си отчуждение от него - усещане, а след това знание, което се превърна в диагноза, разбиране колко съм различен от другите хора.
Михаил Юревич Герман
От прекомерна красота губиш усещане за жизненост.
Мо Йен
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
17
Следваща