Цитати на тема "Усещане" - страница 6
Откакто бях много малък, доколкото си спомням, обичах да правя снимки. Знаех още като дете, че когато порасна, ще бъда някакъв художник. Прекрасното усещане, че моят молив докосва хартия, пастел, оформящ форма на звезда в скицата ми, или четката ми, потопена в ярки и цветни бои - тези неща ме въздействат толкова радостно днес, както преди всички тези години.
Ерик Карл
Вярвам, че се учим от практиката. Независимо дали означава да се научите да танцувате, като практикувате танци, или да се научите да живеете, като практикувате живот, принципите са едни и същи. Във всеки от тях това е изпълнението на специален точен набор от действия, физически или интелектуални, от които идва форма на постижение, усещане за собствено същество, удовлетворение на духа. Човек става, в някаква област, атлет на Бога. Практика означава да изпълняваш, отново и отново пред всички препятствия, някакъв акт на визия, на вяра, на желание. Практиката е средство за приканване на желаното съвършенство.
Марта Греъм
Понякога браковете се провалят, защото хората са незрели или защото очакванията са нереалистични и от двете страни. Понякога хората умират, защото имат нелечими заболявания, а не защото семействата им са се обърнали към грешния лекар или са чакали твърде дълго, за да отидат в болницата. Понякога бизнесът се проваля, защото икономическите условия или силната конкуренция ги обричат на гибел, а не защото един отговорен човек е взел грешно решение в решаващ момент. Ако искаме да съберем парчетата от живота си и да продължим да живеем, трябва да преодолеем ирационалното усещане, че всяко нещастие е наша вина, пряк резултат от нашите грешки или лошо поведение. Ние наистина не сме толкова силни. Не всичко, което се случва в света, е наше дело.
Харолд Кушнер