Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Усещане" - страница 4
Президентът е или непрекъснато над събитията или, ако се колебае, събитията скоро ще бъдат над него. Аз никога не съм имал усещането, че и за момент съм се отпускал.
Хари С. Труман
Същността на религията се състои в усещането за абсолютна зависимост.
Фридрих Шлайермахер
Острото усещане за щастие, както и всяка спиртна напитка, приспиваме разсъдъка, и ние, наслаждавайки се на настоящето, забравяме за миналото.
Стефан Цвайг
Любовта има огромна способност да помага за заздравяването на опустошителните рани, с които животът понякога ни занимава. Любовта също засилва усещането ни за връзка с по-големия свят. Обичащата отзивчивост е основата на едно наистина състрадателно, цивилизовано общество.
Сюзън Джонсън
Не вярвам в брака. Вярвам в любовта и доверието, но не вярвам в брака. Бракът са много адвокати, но не и влюбени. Не ми се нрави това усещане за брака - хората встъпват в някаква длъжност и вече са подчинени един на друг. Аз просто искам да се събудя до човека който съм избрала.
Сюзън Сарандън
Имам такова усещане, че хората просто се опитват да ги вкарат в прословутите 90-60-90. Производителите на дънки и знаменитите дизайнери правят дрехи с нулев размер. Защо? Как някой може да бъде нулев?!
Хайди Клум
Изучаването на сричките изисква игра на трите сензорни полета, зрение, слух и мускулно усещане на органите на речта.
Херман Ебингхаус
Имам истинско усещане за триизмерна геометрия. Мога да погледна плоско парче плат и да знам, че ако сложа цепка в него и направя някакъв плат да обикаля квадрат, тогава когато го повдигнете, той ще се покрие по определен начин и мога да усетя как ще стане.
Вивиан Уестууд
Това, което се промени в Съединените щати с урагана Катрина, беше усещането, че навлязохме в период на последствия.
Ал Гор
След като възникне нова идея, тя не може да бъде необмислена. В една нова идея има усещане за безсмъртие.
Едуард де Боно
Масите влизат в революцията не с готов план за социална реорганизация, а с остро усещане за невъзможността да се търпи старото.
Лев Троцки
Всичко, което искам от живота, е неизменното и засилващо се усещане за моята важност.
Ашли Брилиант
Не ме питайте как изглеждаше майка ми? Може ли човек да опише слънцето. От мама се излъчваше топлина, сила и радост. Помня това усещане повече от чертите и. До нея се смеех и никога нищо лошо не можеше да ми се случи.
Ерик-Еманюел Шмит
Много добре осъзнавам, че в Ирландия няма много жени, които пишат литературна белетристика, и това ми дава усещането, че това, което казвам, има значение по някакъв малък начин.
Ан Енрайт
Животът е пълен с трудни решения и нищо не ги прави лесни. Но най-лошите са наистина вашите лични коани, а измъчващата амбивалентност е просто усещането за издигане на сатори. Опитайте, доверете се, опитайте и се доверете отново и в крайна сметка ще почувствате как умът ви променя фокуса си към ново ниво на разбиране.
Марта Бек
Позитивното мислене е схващането, че ако мислите добри мисли, нещата ще се получат добре. Оптимизмът е усещането да мислиш, че нещата ще бъдат наред и да бъдеш обнадежден.
Мартин Селигман
Не писах много, докато не навърших 40 години. Дотогава се чувствах ограничен от чувството за дисциплина на изучаването на Новия завет и усещането за управляващия елит в теологията и библейските изследвания.
Н. Т. Райт
Почитането на живота е нещо повече от загриженост или чувствителност към живота. Това е усещане за цялото, способност за вдъхновен отговор, уважение към сложната вселена на индивидуалния живот. Това е върховното осъзнаване на самото осъзнаване.
Норман Казънс
Това беше комбинация от силен интерес към детската литература, който винаги съм имала, и усещането, че просто ще пробвам и ще видя дали мога да го направя.
Пенелъпи Лайвли
Каквото и да е друго, божественото със сигурност е нещото, което налага с максимална интензивност усещането за живот.
Роберто Каласо
Избираме мебелите си, за да служат като видими символи на нашия вкус, богатство и социално положение. Често избираме жилищата си въз основа на усещането, че "изглежда добре" да имаме "добър адрес". Ние търгуваме с идеално добри автомобили за по-късни модели, не винаги за да получим по-добър транспорт, а за да докажем на общността, че можем да си го позволим.
Самюъл Хаякава
Истинското настояще е неуловимо движение напред от миналото, което поглъща бъдещето. Всъщност всички усещания са памет.
Анри Бергсон
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
17
Следваща