Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Усещане"
Това е най-великото усещане в живота: не да вярваш, а да знаеш.
Айн Ранд
Играта е моята жена. Тя изисква лоялност и отговорност. Тя ми дава усещане за покой и мир.
Майкъл Джордан
Би ли възприета простата максима, че честността е най-добрата политика; че усещането за истинската цел на живота може да повиши тона на политиката и търговията, докато публичната и частната чест станат идентични.
Маргарет Фулър
Задушавам се и се изгубвам, когато нямам светлото усещане за прогресия.
Маргарет Фулър
Ние се стремим да използваме само симетрични фигури, каквито не само трябва да бъдат помощ за разсъжденията, чрез усещането за зрение, но и трябва да бъдат до известна степен елегантни сами по себе си.
Джон Вен
Думите за мен бяха магия. Бихте могли да кажете дума и тя би могла да събуди всякакви образи или чувства или мразовито усещане или каквото и да било. Беше ми невероятно, че думите имат тази сила.
Ейми Тан
Последната утеха за този, който страда от безсъние, - е усещането за превъзходство над спящият свят.
Ленард Коен
Единствената мярка, с която човек е в състояние да измери състоянието си, са неговите усещания.
Хипократ
Само в брака жената може да се наслаждава на компанията на друг човек и едновременно - усещането за пълна самота.
Хелън Роулънд
Когато идва любовта, душата е изпълнена с неземно блаженство. А знаеш ли, защо? Знаеш, ли конкретно от къде е това усещане за огромно щастие? Точно от това, че ние си въобразяваме, че е дошъл края на нашата самота.
Ги дьо Мопасан
Без усещане за цел дейността на индивида няма никакъв смисъл.
Алфред Адлер
Когато съм щастлива, аз искам да плача, но когато съм тъжен, аз не искам да се смея. Затова мисля по-добре еда бъдеш щастлив. Така получавате две усещания на цената на едно.
Лили Томлин
Времето - то не лекува. То не заздравява раните, а просто ги покрива с марлена превръзка от нови впечатления, нови усещания, жизнен опит. И понякога се вкопчваш в нещо, тази превръзка отлита и свеж въздух попада върху раната, подарявайки ти нова болка... нов живот. Времето е лош лекар. Кара те да забравиш за болката от старите рани, като ти нанася нови и нови... Така и пълзим през целия живот, като негови ранени войници... И с всяка година в душата расте ли расте броя на лошо поставените превръзки.
Ерих Мария Ремарк
Да грешиш е човешко, но усещането е божествено.
Мей Уест
Липсваше ми толкова много, че имах физически усещания на загуба по цялото си тяло. Сякаш в една минута ми липсваше ръка, в следващата далакът. Това ме караше да се чувствам зле, все едно да повръщам.
Огастин Бъроуз
Проектирането е въпрос на концентрация. Влизате дълбоко в това, което искате да направите. Става въпрос за интензивни изследвания, наистина. Концентрацията е топла и интимна и подобна на огъня вътре в земята - интензивен, но не изкривен. Можете да отидете на място, наистина да го почувствате в сърцето си. Всъщност е красиво усещане.
Петер Зумтор
Като привилегирован оцелял от Първата световна война, надявам се, че ще ми бъде позволено да намеся дълбоко усещане за почит към онези, които нямаха късмета да успеят, но които споделиха сигналната чест да се опитат до последно да спасят мира.
Рене Касен
Няма голямо усещане, че американците знаят какво правят или постигат голям напредък в Ирак. И има удовлетворение от това, че иракчаните успяват да се противопоставят на САЩ.
Уолтър Ръсел Мийд
Отдавна мисля, че всеки, който нередовно - или никога - не вдига поглед и вижда чудото и славата на тъмно нощно небе, изпълнено с безброй звезди, губи усещане за своята основна свързаност с Вселената.
Брайън Грийн
Всеки от нас е роден в собствените си мистерии... но мистерията на друг може просто да ни вземе и да ни прегърне. И тогава какво усещане за връщане в дома, за принадлежност!
Алегзандър Маккол Смит
Не съм луд, сър. Имам фино калибрирано усещане за приемлив риск.
Джон Скалзи
Джазът смятам за американска фолклорна музика; не единственият, но много мощен, който вероятно е в кръвта и усещането на американския народ повече от всеки друг стил на фолклорна музика.
Джордж Гершуин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
17
Следваща