Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съществуване" - страница 6
И аз оставам уверен, че след половин век ерата на експресионизма ще бъде заменена с ерата на очевидния разпад на човечеството. Апотеозът на съществуването се поставя, мрежата на небитието вече е изтъкана.
Готфрид Бен
Когато апологет се опитва да бъде автономен в мотивираната си аргументация, той посочва, че смята Бог за по-малко сигурен от собственото си съществуване и че той дава по-голямо доверие в своите независими разсъждения, отколкото в Божието Слово.
Грег Бансен
Той е моята съдба. Той ми е сродна душа. Той прониква през цялото ми съществуване. Така че, разбира се, често го пренебрегвам.
Гретхен Рубин
Ако някой не успее да разработи цели, които осмислят съществуването му, ако не използва ума докрай, тогава добрите чувства изпълняват само малка част от потенциала, който притежаваме. Истинското щастие включва преследване на достойни цели. Без мечти, без рискове може да се постигне само тривиално подобие на живот.
Дан Бютнер
Вярвам в съществуването на демони, но си мисля, че те нищо не разбират от човешкия живот и затова постоянно нападат тези, които не заслужават това.
Дейвид Духовни
За да бъде личност, едно същество трябва да бъде самоосъзнато, да осъзнава своята идентичност и непрекъснатото си съществуване във времето.
Дерек Парфит
Ако проследите всички онези звена от веригата, които трябваше да са налице, за да съм тук, законите на вероятността поддържат, че самото ми съществуване е чудотворно. Но след много десетилетия, по-малко от сто години, те се изплащат и аз преставам да бъда. Така че, докато всички те са събрани и координирани да ме направят, тогава - и аз й говоря от името на всички тези трилиони атоми - аз наистина трябва да се възползвам максимално от нещата.
Джим Ал-Халили
Изучавайки антропологията, разработих един вид холистичен поглед върху човешкото съществуване, в който изброените от вас дихотомии са всички необходими и жизненоважни аспекти на живота.
Джоан Д. Виндж
От собственото си същество и от зависимостта, която намирам в себе си и в идеите си, аз по разум извършвам задължително заключение за съществуването на Бог и за всички създадени неща в ума на Бога.
Джордж Бъркли
Мисля, че е важно да експериментираме с нови речници. Тези нови думи ни помагат да осмислим социалното си съществуване по различен начин.
Джудит Бътлър
Относителността на истината води след себе си до относителност на съществуване на света .
Едмунд Хусерл
Срам ме е да бъда принуден да го призная - брат ми все още не е разбрал същността на Третото измерение и откровено признава недоверието си в съществуването на Сфера.
Едуин А. Абът
Обявено същество! Вие смятате себе си за съвършенството на съществуването, докато в действителност сте най-несъвършените и имбецилни. Вие се изповядвате, че виждате, докато не можете да видите нищо друго освен точка!
Едуин А. Абът
Нужно е да се даде форма на живота и право на индивидуално съществуване.
Казимир Малевич
Човешките страсти, като силите на природата, са вечни; не става въпрос за отричане на тяхното съществуване, а за оценка и разбиране от тях. Подобно на силите на природата, те могат да бъдат подложени на умишления акт на волята на човека и да бъдат накарани да работят в хармония с разума.
Леон Буржоа
Всяко човешко същество има завладяващо съществуване, с голям актьорски състав от добри и зли герои във всеки. И почти винаги, някъде по пътя, магия.
Лусинда Едмъндс
Земята на Палестина скоро ще бъде освободена! Съществуването на този режим е постоянна заплаха за Близкия Изток, неговото съществуване унижава достойнството на ислямските нации.
Махмуд Ахмадинежад
Режимът на ционистите е незаконен, затова няма никакво право на съществуване. Въоръженият ционистки режим е нелегитимен и затова няма да просъществува дълго. Властниците са създали този мошенически режим, за да защитят собствените си интереси.
Махмуд Ахмадинежад
Вярвам, че природата на човека е вкоренено противоречие, породено от условията на човешкото съществуване, което изисква търсенето на решения, които на свой ред създават нови противоречия и сега се нуждаят от отговори.
Ерих Фром
Вярвам в завладяващата сила на любовта. Не я разбирам, но вярвам, че тя е най-ароматният цвят в това трънливо съществуване.
Теодор Драйзер
Не, и не може да бъдат, никакви данни, потвърждаващи съществуването на този друг живот, понеже той е невъзможен, и вярата в него само слага окови на човешките стремежи и възпира човешкият прогрес.
Август Бебел
Би трябвало да заложим цялото си съществуване на готовността си да изследваме и преживяваме.
Мартин Бубер
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
17
Следваща