Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въображение" - страница 8
Всичко, според мен, за актьорството се основава на въображението.
Кристина Ричи
Знаеш ли защо хората тичат маратони? ...Защото бягането се корени в нашето колективно въображение, а нашето въображение се корени в бягането. Език, изкуство, наука; космически совалки, звездна нощ, интраваскуларна хирургия; всички те имат своите корени в способността ни да бягаме. Бягането беше суперсилата, която ни направи хора - което означава, че е суперсила, която всички хора притежават.
Кристофър Макдугъл
На мен, както и на всеки друг, му ходят по нервите, когато през цялото време трябва да се демонстрират черти на характера, които при теб ги няма и никога не ги е имало. Всички мечтаят за режисьор, при който има въображение, за да се отърве от стандартите: "нервна блондинка" или "мрачна брюнетка".
Алън Рикман
Има една философия, която казва, че ако нещо е ненаблюдаемо – ненаблюдаемо по принцип – то не е част от науката. Ако няма начин да се фалшифицира или потвърди хипотеза, тя принадлежи към сферата на метафизичните спекулации, заедно с астрологията и спиритизма. По този стандарт по-голямата част от Вселената няма научна реалност - това е просто плод на нашето въображение.
Ленард Съскинд
Чета книги и се пренасям в друг свят в главата ми. Обичам актьорството за визуализацията на персонажите и способността да намеря връзка между въображението и реалността.
Лили Колинс
Вселената има много по-голямо въображение от нас, поради което истинската история на Вселената е далеч по-интересна от която и да е от приказките, които сме измислили, за да я опишем.
Лорънс M. Краус
Най-голям автор е този, който оставя колкото се може по-малко на въображението на актьора.
Дени Дидро
Завършените жени омръзват лесно. Ценните – също. Отломките – никога. Такива жени се обичат вечно. Те разпалват въображението.
Ерих Мария Ремарк
Всичко хубаво, което се е случило на тази земя, първо се е случило в нечие въображение.
Астрид Линдгрен
Наука печели, когато е крила на непотиснатото въображение.
Майкъл Фарадей
Вярвам, че идеи като абсолютна сигурност, абсолютна точност, окончателна истина и т.н. са измислени въображения, които не би трябвало да бъдат допустими във всяка научна област... Това разхлабване на мисълта ми се струва най-голямата благословия, която съвременната наука ни даде. Защото вярата в една истина и в нейното притежание е основната причина за всяко зло в света.
Макс Борн
Коледа е най-добре да се мисли, не с логика, а с въображение.
Макс Лукадо
А когато в човек е убито въображението, това означава, че той е стигнал до самото дъно и от това няма накъде повече.
Марк Твен
Всяка нова дума, вкоренена във въображението на момичето, даваща щедра реколта от изображения и догадки.
Одри Нифнегър
Мило въображение, за това повече от всичко обичам теб, за това, че ти не ми прощаваш нищо.
Андре Бретон
Историята е онази форма, която въображението му търси разбиране на живото съществуване на света във връзка със собствения му живот, което той по този начин инвестира в по-дълбока реалност.
Освалд Шпенглер
Около веригата от правила, винаги трябва да има пръстен на сребърна нишка на въображението.
Роберт Шуман
Сатанинското начало в нас - ето това е именно въображението.
Симон Вейл
Вие живеете и творите свой собствен свят. Колкото по-богато е вашето въображение, толкова по-разнообразен е вашият свят. Когато престанете да мечтаете, вселената престава да съществува.
Уинстън Чърчил
... обикновено, породените през нощта страхове, са фантоми блуждаещи в тъмнината на въображението.
Уошингтън Ървинг
Както всички романисти, и аз се интересувам от филтрите между реалността и въображението.
Хишам Матар
Победихме Кадафи на бойното поле; сега трябва да го победим в нашето въображение. Не трябва да позволяваме наследството му да разваля мечтата ни. Нека продължаваме да се фокусираме върху истинската награда: единство, демокрация и върховенство на закона. Нека не търсим отмъщение; това би намалило бъдещето ни.
Хишам Матар
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
18
Следваща