Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въображение" - страница 7
Мисля, че имам прилично въображение. Надявам се, че някои от моите истории вдъхновяват други млади въображения.
Тони ди Терлизи
Често казват, че въображението управлява хората. Но по-вярно би било да се каже, че хората са управлявани от липсата на въображение.
Уолтър Бейджхот
Бог и въображението са едно цяло.
Уолъс Стивънс
Уникалността на дзадзен се крие в това: че умът се освобождава от робството на всички мисловни форми, видения, предмети и въображения, независимо от това дали са свещени или извисяващи, и се довежда до състояние на абсолютна празнота, от която само той един ден може да възприеме своята истинската природа или природата на Вселената.
Филип Капло
Пустинята се появи в полезрението... пясък и палми, начин на живот, който се въртеше около човешки същества без притежания или умения, които трябваше да разчитат на въображението си, за да измислят начин да накарат сърцата си да бият по-бързо или дори да ги задържат нормално темпо; да търсиш без чужда помощ скрит блясък светлина и да живееш с два сезона в годината вместо четири.
Ханан ал Шаих
Игрите са начинът, по който поддържаме романтиката жива. Те са базирани на човешки струни. Да играеш труднодостъпна или да оставиш малко на въображението позволява жената да бъде ухажвана и оценена, а мъжът да бъде предизвикан и заинтригуван.
Хелън Фишер
Мисля, че често във филма ограничаваме малко въображението си - е, доста, всъщност нещата стават доста формулирани.
Хюго Уивинг
Амбицията на голяма част от днешната литературна теория изглежда е да се намерят начини да се чете литература без въображение.
Чарлз Симик
Романите не са педагогически инструменти или инструкции в правото или физиката или друга дисциплина. Романът трябва да бъде емоционално преживяване, пътуване на въображението и понеже науката повдигна толкова много въпроси, които засягат и ще засягат хората, това е доброто начално място за мен.
Алан Лайтман
Понякога една технология е толкова вдъхновяваща, че въображението бяга с нея - често далеч, далеч от реалността. Роботите са такива. В началото на роботиката бяха дадени много големи и в крайна сметка неизпълнени обещания, базирани на предварителни успехи.
Даниел Х. Уилсън
Всъщност, разбира се, науката е несравнима площадка на въображението.
Даниъл Денет
Може да пренебрегнем бъдещето на си себе си поради някакъв провал на убеждения или въображение.
Дерек Парфит
Въображението е по-стабилно пропорционално, тъй като силата на разсъжденията е слаба.
Джамбатиста Вико
Мисля, че през повечето време можете да накарате нещо да се случи и става въпрос да не оставите въображението си да бъде ограничено от това.
Джейн Голдман
Нормалната телевизия ограничава това, което можете да направите. С научната фантастика можете да упражнявате повече въображението си. Влюбих се в нея.
Джийн Родънбери
Трябва да се научим да разпознаваме истините на природата, въпреки че не ги разбираме, тъй като някои от тези истини все още могат да бъдат извън способността на човешкия ум да разбере. Това, от което се нуждаем, е сложна рецепта за смирение, въображение, отдаденост на истината и най-вече увереност във вечната мъдрост на природата.
Джон Сарно
Основното гориво за ускоряване на световния прогрес е запасът ни от знания, а спирачката е липсата на въображение.
Джулиан Саймън
Срамът може да убие въображението. Трудно е да продължиш да пишеш пред културната насмешка.
Елоиза Джеймс
Паметта принадлежи на въображението. Човешката памет не е като компютър, който записва неща; тя е част от въображаемия процес, при същите условия като изобретението.
Ален Роб-Грийе
Не сте ли забелязали, че ние, жените, мечтаем безкрайно по-малко от вас, мъжете? Не можем да предвидим удоволствието във въображението си или да продължим да страдаме живота си с някаква въображаема утеха. Каквото и да е, е. Въображение! Толкова е нищожно! Да, когато остарееш, както аз, от време на време се задоволяваш с лошата комедия на въображението.
Йенс Петер Якобсен
Антрополозите посещават храмовите обекти и четат надписите и измислят истории за маите, но не четат правилно знаците. Това е просто тяхното въображение. Други хора пишат за пророчеството в името на маите. Казват, че краят на света ще дойде през декември 2012 г. Старейшините на маите са ядосани от това. Светът няма да свърши. Ще се трансформира.
Карлос Бариос
Живея в думи. Обичам да разглеждам нещата, но нямам силно визуално въображение.
Колм Тойбин
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
18
Следваща