Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въображение" - страница 5
Най-добрия начин да създавате нови идеи е да излезте извън пределите на човешкото въображение.
Бернар Вербер
Въображението е дар, даден ни от Бог и всеки от нас го използва по различен начин.
Брайън Джейкс
Фантазията оставя въображението по-голямо, отколкото ги намира.
Брандън Мъл
Да бъдем в материално тяло означава, че сме нетърпеливи да се насладим на сетивно наслаждение и други въображения на фалшивото его. Болестта може да ни помогне да излезем от телесната концепция, като ни постави дълбоко в телесно страдание. Следователно болестта може да бъде едно от най-големите дарове от Бог.
Бхакти Тиртха Свами
Ние смятаме, че с възраста започваме да разбираме закономерностите, но в действителност само губим въображение. Детето възприема света като вълшебство. Разбира се, аз имах обичайни страхове, като например, преди отиването в училище, но те бяха както при всички, така че ми се струват съвършено нормално.
Дейвид Линч
Въртя светове, където бихме могли да бъдем заедно. Мечтая те. За мен въображението и желанието са много близки.
Джанет Уинтерсън
Повечето промени в корпоративното име са резултат от сливания и придобивания. Но те обикновено са без въображение.
Джеймс Суровецки
Само любовта не е достатъчна. Без въображение любовта затъва в чувства, дълг, скука. Връзките се провалят не защото сме спрели да обичаме, а защото първо сме спрели да си представяме.
Джеймс Хилман
Животът, помисли си той, е крещящ акт на въображението.
Джес Уолтър
Че нито нашите мисли, нито страстите, нито идеите, формирани от въображението, съществуват без ума, е това, което всяко тяло ще позволи.
Джордж Бъркли
Ние, хората, сме по-сложни от животните и обичаме чрез въображението.
Джордж Мур
Колкото повече знаете, толкова повече можете да създавате. Въображението в кухнята няма край.
Джулия Чайлд
И все пак има моменти, в които съм омагьосана от всяка измината миля, от всяко ядене, което съм изяла, от всеки познат човек, от всяка стая, в която съм спал. Колкото и обикновено да изглежда, има моменти, когато това е извън въображението ми.
Джумпа Лахири
Самоовладяването се постига, когато въображението е насочено и обучено да се съобразява с нашите желания - тъй като въпреки че в известен смисъл въображението е склонно в подсъзнанието, то все пак господства над последното и следователно, ако знаем как да ръководим това, нашето подсъзнателно аз ще поеме отговорността за нашето материално същество и ще върши работата си точно както желаем; или, с други думи, точно в съответствие с нашите съзнателни внушения.
Емил Куе
Противно на общоприетата теория волята не е непобедимата сила, за която се твърди, че е; всъщност винаги, когато въображението и волята влязат в конфликт, винаги въображението триумфира. Опитайте се да направите нещо, докато повтаряте: "Не мога да го направя" и ще видите тази истина потвърдена. Самата идея за неспособност да се постигне нещо парализира силата на волята.
Емил Куе
Независимо от задоволяването на биологичните нужди и репродуктивните нужди на вида, културата] задоволяват не телесните, а ценностите. Ценностите определят потребността на културния човек от рационалност, значимост в емоционалното преживяване, богатство на въображението и дълбочина на вярата. Всички култури реагират на такива надбиологични ценности. Но под каква форма го правят, зависи от конкретния вид ценности, които хората имат.
Ервин Ласло
Повечето хора нямат въображение. Ако можеха да си представят страданията на другите, не биха ги накарали да страдат така. Какво раздели германска майка от френска майка?
Ернст Толер
Мислещият ум е най-добре контролиран от въображението.
Карсън Маккълърс
Но знам също, че ще се направят още по-интересни открития, които нямам въображението да описвам - и ги очаквам, изпълнени с любопитство и ентусиазъм.
Лайнъс Полинг
Автобиографията никога не е изцяло достоверна. Никой не може да получи правилна перспектива към собствения си живот. Всеки факт е оцветен от въображение или мечта.
Кларънс Дароу
Класическите пиеси изискват повече въображение и общо образование, за да могат да се изпълнят. Ето защо аз обичам да играя много повече Шекспир отколкото всички останали.
Вивиан Лий
Природата използва човешкото въображение за да издигне творението си до нови висини.
Луиджи Пирандело
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
18
Следваща