Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въображение" - страница 4
Нашият свят е изправен пред истинска планетарна аварийна ситуация. Знам, че фразата звучи пронизително и знам, че е предизвикателство за моралното въображение.
Ал Гор
Книгата е устройство, което е способно да разпали въображението.
Алан Бенет
Научете се да се отпускате, защото ако сте спокойни ще имате ключ към въображението, ако ли не, ще трябва да се задоволите с ключът към интелекта.
Денис Хопър
Преминавайки през деня си с въображение, преди да започнете, можете да започнете да действате успешно всеки момент.
Дороти Бранд
Аз наистина съм само себе си, когато съм някой друг, който съм надарил с тези прекрасни качества от въображението си.
Зелда Фицджералд
Малко хора имат въображението за реалността.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно?
Алберт Айнщайн
За въображението си задава целевата картина, върху която работи нашият автоматичен механизъм. Ние действаме или не действаме не поради воля, както се смята, а поради въображение.
Максуел Малц
За някой, който пише художествена литература, за да активира въображението и несъзнаваното, е важно да бъде свободен.
Мануел Пуиг
Силата на въображението може да предизвика в човек болест и може да го излекува.
Парацелз
За да бъде добър, човек трябва да притежава живо въображение; той трябва да умее да представя себе си на мястото на друг. Въображението е най-доброто оръжие за нравствено усъвършенстване.
Пърси Шели
Артистът трябва да се поклони на чудовището на собственото си въображение.
Ричард Райт
Книгите ми са елегични в смисъл, че са оди за нация, която дори аз понякога мисля, че вече може да не съществува, освен в паметта и въображението ми.
Ричард Русо
Обичам научната фантастика, защото тя води във въображението и винаги казвам, че има най-интелигентните фенове в света.
Робърт Карлайл
Ръководителите са ограничени не от ресурсите, а от своето въображение.
С. К. Прахалад
С помощта на въображението човек може да се представи не такъв какъвто е в действителност. А с помощта на хумора може да се смири с истинският себе си.
Саки
Никога не изоставяйте въображението.
Тони ди Терлизи
Използвах въображението си да направя тревата в какъвто цвят пожелая.
Упи Голдбърг
Ако ние открием несъответствие между думите на човека и неговия характер, цялото впечатление за него става разбито и болезнено; той бунтува въображението поради липсата на единство и дори доброто в него едва ли се приема.
Чарлз Кули
Въображението не означава нищо ако не правите нищо.
Чарли Чаплин
Когато прибягвате до насилие, за да докажете нещо, току-що сте изпитали дълбок провал на въображението си.
Шърман Алекси
Не е задължително да започвам с началото на книгата. Просто започвам с частта от историята, която е най-жива във въображението ми и работя напред и назад оттам.
Бевърли Клиъри
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
18
Следваща