Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въображение" - страница 3
Нищо не е по-страшно от въображение без вкус.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Сърце, въображение и разум - ето това е средата, където се заражда това, което наричаме култура.
Константин Паустовски
Любовта е дар небесен, за когото следва да мечтаят само най-съвършените души и най-прекрасното въображение. Горещите наслаждения се укротяват от брака, небесният дар се изгубва под влияние на грубия и безвкусен разврат, а изгодата го превръща в стока.
Клод Адриан Хелвеций
Този, който не се бои да живее в наше време, просто страда от недостатъчно въображение.
Уилям Бъроуз
На мен не са ми нужни модели, рисунки и експерименти. Когато в мен се раждат идея, аз във въображението си започвам да строя уреда, променям конструкцията, усъвършенствам я и я включвам. И на мен ми е съвършено безразлично правят ли се изпитания на уреда от мен в мислите ми или професионално защото резултатите са еднакви.
Никола Тесла
Въображението... неговите граници са само тези на самия ум.
Род Сърлинг
Разглеждането на въображението като метафизика означава да го мислим като част от живота, а да го мислим като част от живота означава да осъзнаем степента на изкуственост. Ние живеем в ума.
Уолъс Стивънс
Въображението губи жизненост, тъй като престава да се придържа към реалното.
Уолъс Стивънс
Теорията трябва да бъде все по-взискателна към нашите емпирични ресурси. В същото време данните трябва да бъдат все по-взискателни към емпиричното значение на теорията и за експертността на теоретика в работата по въображение върху проблемите на света, а не върху стилизираните проблеми на въображението.
Върнън Смит
Паника: Силно подценен капацитет, благодарение на който хората могат ясно да посочат, че нещо не е наред. Като се има предвид главата им, повечето хора се паникьосват с голямо достойнство и въображение. Това може да се нарече демократичен израз или практически здрав разум.
Джон Ралстън Сол
Има надежда в мечтите, въображението и в смелостта на онези, които желаят да превърнат тези мечти в реалност.
Джонас Солк
Поезията е сянката, хвърлена от нашите въображения на уличното осветление.
Лорънс Ферлингети
Най-големият приятел и най-големият враг на човека е неговото въображение.
Артуро Граф
Въображението затова е въображение, за да допълва действителността.
Василий Ключевски
Антропоморфното въображение на човека го кара да мисли за потисниците си като за хора. (979)
Станислав Йежи Лец
Опивам се да украсявам своето въображение колкото се може повече.
Франц Шуберт
Не отрязваш част от въображението си, за да направиш книгата детска. Защото, ако си честен със себе си, нямаш никаква идея къде детството свършва и започва зрелостта. Всичко е безкрайно и едно цяло.
Памела Травърз
Моето въображение е манастир, а аз съм неговият монах.
Джон Кийтс
Източникът и центърът на цялата творческа сила на човека... е неговата сила да създава образи или силата на въображението.
Робърт Колиър
Нашият реален живот в повече от 3/4 се състои от въображения и фантазии.
Симон Вейл
Научното въображение винаги се ограничава в границите на вероятността.
Томас Хъксли
Животът може да бъде прекрасен, ако не се страхувате от него. Всичко, от което се нуждаете, е смелост, въображение... и малко тесто.
Чарли Чаплин
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
18
Следваща