Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Врата" - страница 6
Илюстрираната книга е история, разказана на два езика - слово и изображение. А илюстрацията е входната врата на книгата.
Сали Лойд-Джоунс
Ако нямахме генетични мутации, нямаше да имаме и нас. Нуждаете се от грешка, за да отворите вратата към съседната възможна.
Стивън Джонсън
Промените са врата, която се отваря отвътре.
Том Питърс
Толкова необходимо е използването на астрологията за изкуствата на гадаене, като ключ, който отваря вратата на всичките им мистерии.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Божията милост често язди до вратата на сърцето ни върху черния кон на скръбта.
Чарлс Х. Спърджън
Нобеловата награда за мир отвори врата в сърцето ми.
Аун Сан Су Чи
Все още е невероятно трудно. Не просто да усъвършенствам занаята си, но да ритам врати, да публикувам работата си. В началото можех да тапицирам къщата си с всички изпратени от мен писма за отказ. Вложих хиляди часове и страници в четири романа, които никога не видяха бял свят.
Бенджамин Пърси
Стълбата на литературните сдружения води до нарисувани врати. Стълбата съществува, докато ходиш по нея.
Виктор Шкловски
Животът е момент в сезон. Животът е един снеговалеж. Животът е един есенен ден. Животът е деликатният, бърз край на сянката на затварящата се врата. Животът е кратко движение на ръцете и краката.
Алан Лайтман
В бъдеще, когато Майкрософт остави недостатък в сигурността в кода си, това няма да означава, че някой хаква компютъра ви. Това ще означава, че някой поема контрола над вашия слуга робот и той стои на вратата на спалнята ви, като точи нож и ви наблюдава как спите.
Даниел Х. Уилсън
Депресията отваря вратата към някаква красота.
Джеймс Хилман
Вярата излиза през прозореца, когато на вратата влиза красота.
Джордж Мур
Най-страшните трагедии стават не на екрана, а на затворени врати в обичайни домове и квартири.
Джулиан Мур
Защото това е раят... това е отваряне на вратата на къща в здрач и всички, които обичате, са там.
Джъстин Кронин
Разбира се, аз съм първата демократично избрана жена президент в Африка и това повдига много очаквания. Тъй като представлявам стремежите на жените в цяла Африка, трябва да успея за тях. Трябва да държа отворена вратата за участието на жените в политиката на най-високо ниво. Това е едновременно смиряващо и вълнуващо.
Елен Джонсън Сърлиф
Вратите на Ада, доколкото имат ключалки, имат ключалки отвътре.
Митрополит Калистос Уеър
Неудовлетвореността е тайна врата, водеща към важни и животворни промени.
Клариса Пинкола Естес
Прохладният дъх на нощта гъделичка врата ми и намира ухото ми, шепне тайни, които само вятърът знае.
Либа Брей
Зад вратата на щастливия човек трябва да стои някой с чукче и постоянно да почуква, напомняйки, че има нещастие и след краткото щастие, настъпва нещастие.
Антон Чехов
Обичам точността. Навярно, това е мания. Не си спомням някога да съм закъснявал. Ако пристигна по-рано - разхождам се наблизо докато не дойде минутата, в която трябва да почукам на вратата.
Луис Бунюел
Животът е карантина пред вратите на рая.
Карл Юлиус Вебер
По-голямата част от живота преминава в малоумно затъпяване, в безпомощен идиотизъм: отваряш вратата, запалваш цигара... В живота на човека има само няколко проблясъка. Всичко останало е сива мъгла.
Жан Жене
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
18
Следваща