Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Врата" - страница 4
Ако културата е къща, тогава езикът е ключът към входната врата и към всички стаи вътре. Без език... ще се загубиш, ще останеш без дом, без пълна самоличност.
Халед Хосейни
Въжето, което ви дърпа от потопа, може да се превърне в примка около врата ви.
Халед Хосейни
Разруши вратите на килера веднъж завинаги и се изправи се и започни да се биеш.
Харви Милк
Това, което наричаме "аз", е просто люлееща се врата, която се движи, когато вдишваме и когато издишваме.
Шунрю Сузуки
Никога не отваряйте вратата за по-малко зло, защото други и по-големи неизменно се промъкват след това.
Балтазар Грасиан
Не можете да почукате на вратата на възможността и да не сте готови.
Бруно Марс
Кукуригането на петела, скърцането на вратата, лаят на кучето, които може поразително изкусно да се възпроизведат от цигулка, никога няма да бъдат признати за произведение на изкуството.
Василий Кандински
Понякога целият ви живот може да зависи от част от инча. Или ритъма на наносекунда. Или почукването на врата.
Дж. Р. Уорд
Книгите за мен са дом. Книгите не правят дом - те са едно, в смисъл, че точно както правите с врата, отваряте книга и влизате вътре. Вътре има различен тип време и различен тип пространство.
Джанет Уинтерсън
Да, историите са опасни, тя беше права. Книгата е вълшебен килим, който ви отвежда на друго място. Книгата е врата. Отваряш я. Пристъпваш. Връща ли ти се?
Джанет Уинтерсън
Самоконтрол, откритост, способност за взаимодействие с другите, за планиране и постоянство - това са атрибутите, които вкарват хората на вратата и на работата и водят до продуктивен живот.
Джеймс Хекман
Интелигентността е вратата към свободата, а вниманието е майката на интелигентността.
Джон Кабат-Зин
Аз имам един съвет. Никога не ходете на работа. Ако в течение на целия си живот вие всеки ден ходите в офис, изведнъж ще ви остават зад вратата и отпратят за пенсия. И тогава вие сигурно няма да бъдете готови за старостта и тя ще ви намери неподготвени. Погледнете на мен. От 12 години всеки ден аз правя едно и също; събуждам се и мисля за това, как да заработя на себе си късче хляб. Живота не се е изменил след като станах старец.
Джон Кейдж
Светът е пълен с хора, които никога от детството си не са срещали отворена врата с отворен ум.
Е. Б. Уайт
Когато си тъжен, моята малка звезда, излез от вратата. Винаги е по-добре под открито небе.
Ева Ибътсън
Бог никога не затваря вратата пред носа ти, без да отвори пред теб кутия шоколадови бонбони.
Елизабет Гилбърт
Не знаеш колко е лесна смъртта. Това е - като врата. Човек просто минава през нея и тя се губи за вас завинаги.
Елоиза Джеймс
Нека всеки помете пред собствената си врата и целият свят ще бъде чист.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Добрият живот не чука на вратата. Радостта е работа.
Лайънъл Шрайвър
Заключена съм в огледалото и няма врата навън.
Лори Халсе Андерсен
Знанието не беше предназначено да бъде затворено зад вратите. Диша най-добре на открито, където всички хора могат да вдишат същността му.
Луис Л'Амур
Смятам, че ако просто станеш и тръгнеш нанякъде, животът ще отвори вратите си за теб.
Тина Търнър
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
18
Следваща