Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Врата" - страница 2
Математика - това е ключът и вратата към всички науки.
Галилео Галилей
Затворете вратата пред всички грешки и истината няма да може да влезе.
Рабиндранат Тагор
Обзети от приказка, прекарваме живота си в търсене на вълшебна врата и изгубено царство на мира.
Юджийн О'Нийл
Идва време в живота на човек, когато да стигне до мястото, където трябва да отиде - ако няма врати или прозорци - той минава през стена.
Бърнард Меламъд
Предпочитам да имам рози на масата, отколкото диаманти около врата си.
Ема Голдман
О, животът е във всеки случай врата, път, пътека към рая - и защо да не живееш за забавление, наслада и любов или за момиче край камината, защо да не си преследваш желанията и смеха...
Джак Керуак
Съдбата никога не отваря една врата, без в същото време да е захлопнала друга.
Виктор Юго
Няма нищо по-страшно от затворената врата.
Алфред Хичкок
Първо бъди като невинна девица - и противникът ще ти отвори вратите си. После бъди като отскубнал се заек - и противникът няма да успее да приложи защитни мерки.
Сун Дзъ
Никога не губи търпение - това е последният ключ, отключваш вратите.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Когато вратата на щастието се затваря, се отваря друга; но ние твърде често не я забелязваме, загледани в затворената врата.
Хелън Келър
Красива срамежлива жена се спасява, като се държи като кула без прозорци и врати.
Жул Ренар
Вратите на небето и ада са съседни и идентични.
Никос Казандзакис
Този, който чака мечът да падне върху врата му, със сигурност ще загуби главата си.
Стивън Р. Доналдсън
Ислямът беше като умствена клетка. Отначало, когато отворите вратата, птицата в клетката остава вътре: тя е уплашена. То е интернализирало затвора си. Отнема време на птицата да избяга, дори след като някой е отворил вратите на клетката й.
Аян Хирси Али
Когато Бог иска да отвори пред теб нова врата, той затваря предишната.
Виктория Токарева
Краткият ми престой в болницата вече ме убеди, че медицинската професия отваря вратата за всеки, който държи на враждебността към човешката раса.
Дж. Г. Балард
Винаги съм почуквал на вратата на онази прекрасна и страшна загадка, която е животът.
Еудженио Монтале
Благотворителността започва от дома, а справедливостта от съседната врата.
Чарлз Дикенс
Бъдещето е пак същото минало, което влиза през другата врата.
Артър Пинеро
Съпругът ми ми подари огърлица. Тя е фалшива. Аз исках да е фалшива. Може би съм параноична, но в тези времена, не желая около врата си нещо, което струва повече от главата ми.
Рита Ръднър
Зад вратата ме чакат десетина мъже? Отпратете единия - защото съм уморена.
Мей Уест
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
18
Следваща