Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Борба" - страница 15
Ние имаме нашите вътрешни и външни страни и намирам борбите между двете, както и случаите на хармония между двете, очарователни.
Ейми Блум
Трябва да имаме цел, по-голяма от безкрайната борба за задоволяване на личните желания.
Екнатх Еасваран
Едва след години на борба и лишения младият художник трябва да се докосне до цвета - и то само в компанията на по-добрите си.
Ел Греко
Романната форма е за борбата на главния герой да трансформира произволния си, фрагментиран, даден опит в разказ, толкова смислен, колкото и любимите му книги.
Елиф Батуман
Борбата възниква винаги, когато нещо живо иска да постигне своята цел, преодолявайки съпротивата.
Емануел Ласкер
Франция ще бъде на първа линия в борбата срещу тероризма.
Еманюел Макрон
Ще водя борба срещу ислямисткия тероризъм на всяко ниво.
Еманюел Макрон
Като се ангажираме с когнитивна преоценка и си разказваме различна история за случващото се, можем да подкопаем цялата парадигма на волята. Някои изследвания показват, че силата на волята е като мускул и се уморява от прекомерна употреба. Но той се изчерпва само ако има борба. Игрите променят борбата с нещо друго. Те правят процеса забавен и както показа Мишел в своето изследване, ние сме в състояние да продължим много по-дълго и без същото ниво на изчерпване на волята, стискаща зъбите.
Ерик Баркър
Докато проповядваме срещу всякакъв вид управление и искаме пълна свобода, ние трябва да подкрепяме всички борби за частична свобода, защото сме убедени, че човек се учи чрез борба.
Ерико Малатеста
Той научи това от човека, който скача отпред, това е изсечено в него като плътен камък: никога не се предавай! Борбата не спира, когато боли и е тежка, напротив, от тук започва! Трябва да се борим до последно, никога да не се се примирим с поражението!
Жан-Клод Мурлева
След борбата има величие от другата страна.
Зак Фридман
Не бързайте да представяте своята картина на света на партньора си за преговори. Първо трябва да се запознаете с картината на света на вашия опонент. И изведнъж абсолютно съвпада с твоя... Тогава няма да се налага да продължаваш никаква борба.
Игор Зорин
Бих искал да мисля, че ако бях наоколо по това време, щях да съм убеден антинацист, ангажиран в подземната борба за съпротива. Знам обаче наистина, че щях да бъда толкова объркан и да се чувствам безпомощен като повечето хора, за които пиша.
Иън Кършоу
Но той е роден в Северна Корея, където семейните връзки и лоялността на партиите са всичко, което има значение, а упоритата работа не ви гарантира нищо, освен по-упорита работа и постоянна борба за оцеляване.
Йонми Парк
Истинският професионалист продължава борбата до края - дори той да умре на дъската. Великият майстор принася себе си в жертва на изкуството.
Кавабата Ясунари
Като общност за борба с робството трябва заедно да гарантираме, че това внимание се прехвърля в конкретни действия и резултати.
Кайлаш Сатяртхи
Яжте или лекувайте, нищо друго. Следващият човек на опашката винаги е бил потенциален противник, някой, който има повече. Тези, които бяха още живи, се бореха със зъби и нокти за остатъците. Борба за място за умиране в град, лишен от резолюции.
Карина Сайнс Борго
Една от най-големите борби в лечебния процес е да простиш както на себе си, така и на другите и да спреш да изразходваш ценна енергия за минали болки.
Каролайн Мис
Моята фантастика заема всъщност сърцето на американската култура: този вечен въпрос и борба за това какво означава да си американец.
Кен Лиу
Животът е борба, в която скръбта води до поражение.
Ким Тхуи
Да държа нечия ръка винаги е била моята идея за радост. Често преди да заспя - в тази малка борба да не изгубя съзнание и да вляза в по-големия свят - често, преди да имам смелостта да тръгна към величието на съня, се преструвам, че някой ме държи за ръка и отивам, отивам към огромното отсъствие на формата, която е сън. И когато дори тогава не намирам смелост, тогава сънувам.
Кларис Лиспектор
Животът има много по-голям план за вас. Щастието е част от този план. Здравето е част от този план. Стабилността е част от този план. Постоянната борба не е.
Крис Кар
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
18
Следваща