Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Борба" - страница 13
Колумбия е аплодирана за усилията, които продължаваме да полагаме за борба с наркотрафика.
Хуан Мануел Сантос
Братята му можеха да го дразнят за ръста му или за броя на белезите, които събираше по тялото си. Можеше да приеме шегата, когато казаха, че ще умре, без никога да спечели честен мач по борба. Но темата за Бетин все още беше твърде умна. Представяше си, че винаги е с нея. Сега, когато затвори очи, му беше трудно да си представи нещо друго.
Шанън Хейл
Със сигурност борбата срещу тероризма е легитимна борба. И със сигурност, който извършва тероризъм, трябва да бъде изправен пред съда.
Ширин Ебади
Да бъдеш затворен не беше нещо ново. Животът в средата на пустинна пустош, където не беше безопасно да се излиза, не беше нещо ново. Да бъде заобиколена от мъже, от които трябваше да се страхува, не беше нещо ново. Разположена в Ирак по време на Втората иранска война, Шарлот беше свикнала с тези неща, да не напуска базата, да не иска да напуска леглото си или кабинката в банята. Беше свикнала с тази борба, за да запази здравия си разум. Необходими са както умствени, така и физически упражнения.
Хю Хауи
Нашите надежди са нашите богове. Боговете създават битки, подобни на нашите битки с демони, но те са опити да се получи нещо, а не да се измъкнем от нещо. Боговете са въвлечени в борби на желание и копнеж, а не на отвращение. Важно е да се прави разлика между вдъхновение, което предизвиква положителна енергия и оптимизъм без голяма привързаност или напрежение, и бог, който е свързан с копнеж за нещо или обсебен от определен резултат.
Цултрим Алионе
Пренаписването е трудно в момента. Понякога ми се иска най-после да ми бъде лесно да напиша книга. Но когато мисля за това практически, се радвам, че е борба. Опитвам се (както обикновено) да напиша книга, която е твърде трудна за мен. Разказвам история, която не съм достатъчно умен да разкажа. Рискът от провал е огромен. Но аз го предпочитам по този начин. Принуден съм да уча, принуден съм да се оправям, принуден съм да се боря. И ако работи, тогава ще съм написал нещо, което е по-добро от мен.
Шанън Хейл
Най-добрите лидери са тези, които показват истинското си лице не през годините на знамето, а през такива времена на борба.
Шон Акор
В моята книга аз не просто демонстрирам, че свободното предприемачество е най-ефективният начин за организиране на една икономика - което е. Също така показвам, че това е израз на американските ценности и, следователно, че борбата за свободно предприемачество е до голяма степен борба за нашата култура.
Артър К. Брукс
Не съм против миграцията. Просто е прагматично ограничаването на миграцията, като в същото време се насърчава интеграцията и борбата с дискриминацията. Подкрепям идеята за свободното движение на стоки, хора, пари и работни места в Европа.
Аян Хирси Али
Толкова много хора, на които се възхищавах - музикантите, художниците, писателите - създадоха най-големите си произведения не по време на щастие и доволство, а по време на период на борба.
Адам Браун
Когато даваме на децата съвети или незабавни решения, ние ги лишаваме от опита, който идва от борбата със собствените им проблеми.
Адел Фабер и Илейн Мазлиш
Борбата за права е празен звук за хората, които са пораснали, когато тези права вече са били извоювани.
Бети Фридан
Оценката на съществуването, докато не успее да възприеме прозренията на съвременната физика, би било като борба в тъмнината с неизвестен противник.
Брайън Грийн
Силата е важна част от борбата, но не единствената съставляваща.
Брандън Сандерсън
Ако настояваме, че войната е борба между две независими и политически организирани групи, войната не се случва на първобитно ниво.
Бронислав Малиновски
Има теория, която казва, че животът се основава на състезание и борба и борба за оцеляване, и е интересно, защото когато погледнете фракталния характер на еволюцията, той е напълно различен. Тя се основава на сътрудничеството между елементите в геометрията, а не на конкуренцията.
Брус Липтън
Правилните думи са лесни за произнасяне. Но борбата за тях е друг въпрос.
Вадим Кожевников
Демокрацията в борба с тоталитаризма няма адекватни средства.
Васил Биков
Работата е там, че фантазията ми да бъда родител винаги включваше борба за непопулярното ми дете, правене за нея това, което собствените ми родители не можеха да направят за мен, когато бях момиче. Толкова съм готова да бъда майката на това малко момиченце.
Айлет Уолдман
Всъщност, през миналия век са се водили най-грубите борби, са били извършвани най-тежките преследвания и кланета, в името на доктрините, които изобщо нямат основание за свръхестественото и които провъзгласяват свободата, равенство и братство на всички хора.
Гаетано Моска
Истинските атеисти стигнаха до истината чрез вярата, чрез борбата срещу нея.
Галина Серебрякова
- Просто продължавай - каза Калеб, изправяйки се. - Борба до последно. Никога не се задоволявай с провал.
Гарард Конли
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
18
Следваща