Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звезда" - страница 6
Въздухът беше мек, звездите - красиви, обещанията на всяка павирана уличка - омайни и аз мислех, че сънувам.
Джак Керуак
Проблемът с Първата дама е този, че ти трябва да задаваш стандарта. Моята роля е да бъда едновременно звезда и робиня.
Имелда Маркос
Филипинците искат красота. Трябва да изглеждам красива, така че бедните филипинци да имат звезда, към която да гледата от техните колиби.
Имелда Маркос
Човекът, гледащ към звездите, е оставен на милостта на локвите по пътя.
Александър Смит
Бог ми говори не чрез гръмотевици и земетресения, не чрез океани и звезди, а чрез Сина човешки, и говори на език, пригоден за моето несъвършено зрение и слух.
Уилям Лайън Фелпс
Всъщност хората не желаят промяна, никаква промяна – а и ксенофобията има много дълбоки корени. Само че ние прогресираме, ние трябва да прогресираме – ако искаме да излезем сред звездите.
Робърт Хайнлайн
Повечето хора приличат на падащи листа, те се носят из въздуха, кръжат, но накрая падат на земята. Другите – те не са много – са като звездите, те се движат по определен път, никакъв вятър не може да ги отмести оттам, те носят вътре в себе си своя път и закон.
Херман Хесе
Ако плачеш, защото вече няма слънце в живота ти, сълзите ще ти попречат да видиш звездите.
Рабиндранат Тагор
През тръни към звездите.
Сенека
Днес ти можеш да станеш знаменит за 10 минути. Нови звезди се появяват всеки ден - така бързо, че аз даже не успявам да ги запомня. Но винаги съм считал, че истинският успех е този, към който е нужно да се върви много дълго време.
Мат Деймън
Великите хора, подобно звездите (на небосклона) често привличат повече внимание върху себе си, тогава когато изчезват.
Пиер Буаст
Мисля, че бях първият, който показа, че един дизайнер може да бъде като рок звезда, че хората трябва да обичат вашата мода, но също така да поставят вашето име заедно с вашата мода.
Роберто Кавали
Лошо е да бъдеш звезда в киното. Твоите проблеми изглеждат на хората толкова несъществени в сравнение с техните собствени.
Уинона Райдър
Само в тишината можеш да чуеш словото. Само в пълна тъмнина да видиш звездите. И великият танц винаги се танцува на края на пропастта, над страшната бездна.
Урсула Ле Гуин
Когато станеш знаменит, ти преставаш да се боиш от смъртта. В този момент, когато ти станеш звезда, ти вече си умрял. Или си бил балсамиран жив.
Дъстин Хофман
Във вселената има порядък във всички: в движението на звездите, планетите, смяната на сезоните, но човешкият живот е пълен хаос, всички са принудени да отстояват своите права и чувства, мислейки за своите действия и действията на останалите.
Катрин Ан Портър
Изглежда, че някой вижда звездите, а някой празнота между тях.
Лоис Макмастър Бюджолд
Вярвам, че звездите могат да окажат ефект върху живота на хората - и в частност създавайки работа на хиляди астролози.
Ашли Брилиант
Мистична максима е, че колкото по-ниско в скалата на еволюцията е поставено едно същество, толкова по-сигурно то реагира на планетарните лъчи и обратно, колкото по-високо се издигаме в скалата на постиженията, толкова повече човек побеждава и управлява своите звезди, освобождавайки се от водещите струни на Божествените йерархии.
Макс Хайндел
Аз не съм звезда. Най-малкото не смятам, че съм звезда.
Марвин Гей
Да живееш живот, който е грешен за теб, е форма на умиране. Има хора, които имат живот, който изглежда перфектен. Те се опитват да бъдат щастливи, вярват, че трябва да бъдат щастливи, опитват се да го харесват, но ако се отклонява от тяхната северна звезда, те не са доволни.
Марта Бек
Много странно е да не гледаш на света от гледна точка на учен. Човек върви през живота и не знае или му е все едно, откъде се е взел въздуха, как са се появили звездите на нощното небе и колко са далеч. Лично аз искам да знам това!
Мичио Каку
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
18
Следваща