Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звезда" - страница 3
Представих периодичната таблица като своеобразен пътеводител за една въображаема страна, чиито елементи са различните региони. Това царство има география: елементите лежат в по-специално съпоставяне един с друг и те се използват за производство на стоки, както прерията произвежда пшеница, а езерото произвежда риба. То също има история. Всъщност той има три вида история: елементите са били открити точно както са били открити земите на света; царството беше картографирано, точно както светът беше картографиран и относителните позиции на елементите придобиха голямо значение; и елементите имат своя собствена космическа история, която може да бъде проследена до звездите.
Питър Аткинс
Според мен, аз винаги съм бил звезда на Холивуд. Вие просто още не сте го знаели.
Уил Смит
Не карам децата ми да казват, че съм им любима звезда.
Шарук Кхан
Чувствам се, че не съм нищо, без дивата природа. Те са звездите. Чувствам се неудобно без тях.
Бинди Ъруин
Отдавна мисля, че всеки, който нередовно - или никога - не вдига поглед и вижда чудото и славата на тъмно нощно небе, изпълнено с безброй звезди, губи усещане за своята основна свързаност с Вселената.
Брайън Грийн
Всяка маймуна може да посегне към банан, но само човек може да посегне към звездите или дори да знае какво означава това.
Вилаянур Рамачандран
Добре дошли в истината на нашия свят - масивно семе, изстреляно до звездите, изпълнено със смъртоносни деца. Семе, предназначено да убие всичко, до което се докосне.
Грег Беър
Истинското човешко същество... е значението на Вселената. Той е танцуваща звезда. Той е избухналата сингулярност, бременна с безкрайни възможности.
Дейвид Зиндел
Човешкото сърце е като крехък занаят, на който искаме да достигнем звездите.
Джото
О, ти си по-справедлив от вечерния въздух, облечен в красотата на хиляда звезди.
Кристофър Марлоу
Нещата са такива, каквито са. Поглеждайки към Вселената през нощта, ние не правим сравнения между правилни и грешни звезди, нито между добре и лошо подредени съзвездия.
Алън Уотс
Да бъдеш звезда не е професия, а случайност.
Лорън Бекол
Все още се възхищавам на гледката към облаците и залеза. Винаги отправям желание, когато видя дъга или падаща звезда. Видях метеорен дъжд. Светът е пълен с чудеса.
Майкъл Джексън
...Аз обичах прекалено много неща, поради което непрекъснато се обърквах, увисвах без опора в празнотата, тичах подир една падаща звезда, подир друга, подир трета, докато сам тупнах на земята. Това е нощта, това прави тя от теб. Никому не можех да предложа нищо повече от собствения си хаос.
Джак Керуак
Даже съзвездията не са доброволни обединения на звезди.
Станислав Йежи Лец
Аз не съм филмова звезда, аз съм актриса. Животът на филмовата звезда е толкова фалшив – да живееш за фалшиви ценности и за публичност.
Вивиан Лий
Помнете, че трябва да гледате нагоре към звездите, а не в краката си. Опитвайте се да намерите смисъл в това, което виждате, и се интересувайте от причините, поради което Вселената съществува.
Стивън Хокинг
Първо, помни, че трябва да гледаш нагоре към звездите, а не надолу в краката си. Второ, никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен. Трето, ако имаш достатъчно късмет да намериш любовта – помни, че я има, и не я отхвърляй.
Стивън Хокинг
Но истината е, че никога не съм искал да бъда филмова звезда - и бях съвсем наясно с това.
Итън Хоук
Звездата е някой, който е познат на много хора, за които се радва, че не познавa.
Джордж Байрон
Кажи на човека, че на небето има 978 301 246 569 987 звезди, и той ще ти повярва. Но окачи табелка «Боядисано», и той непременно ще провери с пръст.
Джордж Бърнард Шоу
Благословения за твоята млада смелост, момче; това е пътят към звездите.
Вергилий
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
18
Следваща