Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звезда" - страница 2
Ние сме само една напреднала порода маймуни на една малка планета около една много обикновена звезда. Но ние можем да разберем Вселената. И това ни прави много специални.
Стивън Хокинг
Ако човек има възможност да разсъждава и може да съзерцава слънцето, луната и звездите и да се наслаждава на даровете на земята и морето - той не е самотен и не е безпомощен.
Епиктет
В най-тъмният час ние виждаме звездите.
Ралф Уолдо Емерсън
Мислите на философа са като звездите, те не дават светлина, защото са твърде възвишени.
Френсис Бейкън
Наричат ме Боно и аз съм рок звезда.
Боно
В днешно време има английски играчи, които се явяват звезди в своите клубове, но не е и в своята страна. Това е трудно да се обясни.
Диего Марадона
За да разсееш мъглата над света, да станеш пътеводна звезда и изгори напълно.
Хафез
Подозирам, че границата между рок звезда и психично болен човек е нищожно малка. На мен ми се харесва да съм изрод, защото е готино.
Брайън Молко
Цели се в луната. И да не улучиш, пак ще се озовеш сред звездите.
Лез Браун
Всяка голяма мечта започва с мечтател. Винаги помни, че вътре в теб са силите, търпението и страстта да достигнеш звездите, да промениш света.
Хариет Тъбман
Всеки мъж и всяка жена е звезда.
Алистър Кроули
Дръж очите си в звездите, а краката си на земята.
Теодор Рузвелт
Известна личност е всяка добре-позната телевизионна или филмова звезда, която изглежда така сякаш прекарва повече от два часа, работейки по косата си.
Стив Мартин
Дисниленд е звездата, всичко останало е поддържаща роля.
Уолт Дисни
Ядосвам се, когато хората ме наричат екшън филмова звезда. Индиана Джоунс е приключенски филм, комикс, фантазия.
Харисън Форд
И аз ще умра, и вие ще умрете, и ние всички ще умрем, и даже звездите ще избледнеят една по една.
Джак Керуак
Прозаикът казва: коняк - три звезди. Поетът казва: през коняк - към звездите!
Дон Аминадо
Най-прекрасното в рокендрола е това, че човек, като мен, може да стане звезда.
Елтън Джон
...И то само защото не може да се застои никъде, без да му дотегне, защото няма къде да отиде освен навсякъде, вечно да навърта километри под звездите, най-често под звездите на Запада."
Джак Керуак
Зарониш ли сълзи, че си изгубил слънцето, изгубваш и звездите.
Рабиндранат Тагор
Ако тогава, на това голямо разстояние, нашето човешко зрение може да различи тази гледка, защо, молете се, трябва да мислим, че божественият блясък на звездите може да бъде хвърлен в тъмнината?
Витрувий
Астрономите имат обща основа за дискусия с музикантите в хармонията на звездите и музикалните съзвучия в тетрадите и триадите на четвъртата и петата, и с геометриците в предмета на зрението; и във всички други науки много точки, може би всички, са общи, що се отнася до обсъждането им. Но действителното предприемане на произведения, които са доведени до съвършенство от ръката и тяхната манипулация, е функция на онези, които са били специално обучени да се занимават с едно изкуство.
Витрувий
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
18
Следваща