Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звезда" - страница 13
Толкова галактики, толкова планети навън във Вселената обикалят толкова много звезди... просто има чувството, че има много голям шанс, че има друга планета, подобна на Земята, която е в състояние да поддържа някакъв живот, подобен на този с който ние сме запознати.
Брайън Грийн
Не се оплаквайте под звездите от липсата на светли петна в живота си.
Бьорнстерне Бьорнсон
Ако не изтривам звездите всяка вечер, помисли си той, те със сигурност ще избледнеят.
В. Сутеев
От звезди сме дошли, към тях ще се върнем. Животът е само пътешествие в неизвестното.
Валтер Мьорс
В крайна сметка у нас популярността и успеха може да има много съставляващи. Но най-главното е това, че човека, детето да бъде готово на това, че днес ти си звезда, а утре можеш много лесно и много бързо, както и във всеки друг бизнес, да станеш никой.
Виктор Дробиш
Звездите ни мигат от Вселената, казвайки, че рано или късно ние всички ще трябва да говорим само истината. Иначе ще загинем.
Виктор Конецки
Голямото изкуство ви позволява да превъзхождате вашата смъртна рамка и да посегнете към звездите. Мисля, че великата наука прави същото.
Вилаянур Рамачандран
Докато човек може да гледа слънцето, луната и звездите и да се наслаждава на даровете на земята и морето, той не е сам...
Виталий Гиберт
Човек може да прекара целия си живот между четири стени. Ако не мисли и не чувства, че е затворник, тогава не е затворник. Но има хора, за които цялата планета е затвор, защото виждат безкрайния простор на вселената, милионите звезди и галактики, които завинаги ще останат недосегаеми за тях. Това познание ги превръща в най-големите затворници.
Владимир Бартол
Вместо това има лед в ушите ми и земя в носа ми и звезди в очите ми.
Алая Доун Джонсън
Сега мечтата смени реалноста, а звездите са толкова близо.
Върнър Виндж
Ако хората поглеждаха по-често звездите, щяха да разберат колко голяма е Вселената и колко са малки те самите, и тогава всичките им проблеми вече няма да изглеждат толкова огромни...
Грегъри Хюз
Ако изведнъж се усъмните в съществуването на рая, просто погледнете звездите - и сами ще го видите.
Грегъри Хюз
От какви звезди паднахме, за да се озовем тук?
Гуадалупе Нетел
...средната част на Млечния път - нашата галактика, в която звездите сякаш са толкова близо една до друга, че просто се сливат в едно бяло, като мляко, сияние.
Д. М. Томас
Над окопа нощем сияят много звезди. От тях възникват много мисли. Иска ми се да бях там горе и да гледам надолу. Понякога се питам: какво мисли врагът? Той гледа ли към звездите? Може би, гледайки ги, би разбрал, че тази война е безсмислена и трябва да бъде спряна.
Давиде Кали
Стигаме до лампа до пътеката и изведнъж спираме да ходим, започваме да танцуваме и блестим в светлинните шахти, като звезди, като мухи, като люспи прах.
Дейвид Алмънд
Трябва да се грижим за това разнообразие от биологично разнообразие - а не само една или две звезди.
Дейвид Атънбъро
Чувствам, че много човешка духовност произтича от вярата, че сме уникални и специални във Вселената, но може би сме точно това, което се случва, когато има подходяща температура и подходящо разстояние от правилния тип звезда.
Алекс Хонълд
Разбира се, че има мъртви звезди. Но поне бяха звезди, докато не излязоха. И смъртта им беше експлозия на свръхнова - тя не остана незабелязана. Сигурен съм, че никой няма да смята смъртта ми за супернова. Никой няма да присъства, за да види как енергията ми се разсейва в космоса.
Джазмин Варга
Никога не можехме да разберем кои сме всъщност, докато не чуем шепотите на звездите.
Джак Макдевит
Защо да търсите цел на земята, ако можете да стреляте по звездите?
Джаки д'Алесандро
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
18
Следваща