Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Представа" - страница 9
Трагичната ирония на нашите погрешни представи за небето е, че реалността на небето е това, което всяко човешко сърце наистина желае. Библейският рай е място на изящна красота, безгранично удоволствие и безкрайна радост – място, където ще се съберем отново с тези, които обичаме. Самият Бог е засадил тези желания в нас, за да искаме да бъдем с Него завинаги. Ние сме създадени за рая.
Пат Уилямс
Нямате представа колко прекрасна е тоалетната хартия, докато не ви бъде отнета от безчувствена вселена. Мисля, че това е определящата характеристика на човешката цивилизация, способността да се произвежда нещо прилично, с което да си избършеш задника.
Питър Ф. Хамилтън
Това, на което ни учи депресията, е, че когато икономиката е толкова депресирана, че дори нулевата лихва не е достатъчно ниска, трябва да оставите настрана конвенционалните представи за благоразумие и разумна политика.
Пол Кругман
Никога не гледам напред, защото нямам никаква представа как изобщо нещо, което се е случило досега, ме е довело дотук. Нямам идея какво ще се случи през следващите пет години.
Пол Маккартни
Госпожа Амстуц попита Ерик три пъти колко според него тежи кръстът. Той се сеща за въпроса всеки път, когато отиде на църква и види кръста, висящ над олтара, и всеки път си спомня отговора си: десетгодишният Ерик изкрещя, че не може да си представи нещо толкова тежко.
Пол Трембли
Три века раннохристиянски и еврейски документи, да не говорим за почти единодушното мнение на съвременните учени, разпознават Яков, брата на Исус, като глава на първата християнска общност... Защо тогава Яков е бил почти изцяло изключен от Новия Завет и неговата роля в ранната църква, изместена от Петър и Павел в представите на повечето съвременни християни?
Реза Аслан
Наистина вярвам, че за да имате пълна представа за Исус, както като Христос, така и като човек, трябва да знаете за света, който го е оформил - света, от който той е възникнал.
Реза Аслан
Болестта е променено състояние на съзнанието. Дори една безобидна настинка променя представата ни за света.
Реймънд Мууди
Над милиард души, които се кланят на тези писания, приемат всяка дума като собствена Божия мъдрост, избиват помежду си и всичко това, без да имат неясната представа откъде всъщност произхождат тези писания.
Реймънд Хури
Нещото с рокендрола и черното кожено мотоциклетско яке - това автоматично създава представа за това какво може да представлява този човек, за неговия музикален вкус или отношение.
Роб Халфорд
Когато започнете в която и да е група, не мисля, че имате представа колко време ще продължи конкретното ви пътуване. Наистина нямате представа. Мисля, че когато се съберете като музиканти, това е най-отдалеченото нещо от ума ви.
Роб Халфорд
Той беше на мнение, че много неща е можело да направи в живота си, вероятно много повече, отколкото е могъл да си представи.
Роберт Зееталер
Нямаш представа колко съм луд, трябва да нося жълта лента за внимание, толкова съм луд.
Робин Бенуей
Спорът дали Бог съществува или не е като бълхите да спорят дали кучето съществува или не. Спорът за правилното име на Бог е като бълхите да спорят за името на кучето. И спорът чия представа за Бог е правилна е като бълхите да спорят чие е кучето.
Робърт Фулам
Нямах представа, че се създава история. Просто ми писна да се отказвам.
Роза Паркс
Опасна представа е, че се нуждаем от правителство, което да ни защити от себе си.
Рон Пол
Сравних писането на роман с пътуването, с някаква представа за дестинацията, до която ще стигна, но не и цялата картина - която се появява постепенно като поредица от откровения, докато пътуването продължава.
Роуз Тримейн
Капацитетът, чрез който можем да добием представа за висшите светове, остава в неизвестност във всеки един от нас.
Рудолф Щайнер
Това, което беше толкова необикновено за мен в това да прегледам тази кутия с писма и дневници на майка ми, беше да срещна майка си не като моя майка, а като истински човек. И това, което разбива сърцето ми, е, че нямах представа колко самосъзнателна е тя и колко ме защитава.
Рут Райшил
Затворих вратата на банята и видях лицето си в огледалото. Нямах представа колко бързо се променя, избледнява. Ако бях, щях да се взирам в отражението си, запаметявайки го. Това беше последният път, когато се погледнах в истинско огледало за повече от десетилетие.
Рута Сепетис
Така че, когато започнете да четете истинската Библия, вие имате представа за земята. И вие стигате до Библията, знаейки, че това не е книга предимно за вас и това, което трябва да правите. Това е най-вече история. Това е тази прекрасна любовна история - за Бог, който обича децата си с прекрасна, никога не спираща-никога-неотказваща се-непрекъсната-винаги-и-завинаги любов.
Сали Лойд-Джоунс
Представата на човек за това, какво го очаква след смъртта, в голяма степен определя неговата престава за живота.
Сам Харис
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
18
Следваща