Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Представа" - страница 6
Преди да можете да направите нещо, което никога не сте правили, трябва да можете да си представите, че е възможно.
Джийн Шинода Болън
Защо искаме да имаме алтернативни светове? Това е начин за постигане на напредък. Трябва да си представите нещо, преди да го направите.
Джоан Ейкън
Ние живеем не с хората, а със своите представи за тях.
Джоузеф Мърфи
Представите ни за това какво е човешко същество проблематично зависят от наличието на два съгласувани пола. И ако някой не се съобразява нито с мъжката норма, нито с женската норма, самото им чувство за хуманност се поставя под въпрос.
Джудит Бътлър
Бегачите са състезателни хора. Мисля, че някои може да се почувстват смаяни, че нямат повече признание. Мисля, че имат смисъл. В бягането няма да е задължително да бъдете забелязани само за да представите добри изпълнения.
Дийн Карнасис
Необходим е много опит в живота, за да се види защо някои връзки продължават, а други не. Но не трябва да чакаме криза, за да добием представа за бъдещето на конкретна връзка. Нашето поведение при почти всеки инцидент ни казва много.
Екнатх Еасваран
Трансхуманистичната технология ще направи много за света, който светът все още не може да си представи, включително да преодолее някои климатични проблеми, пред които е изправен светът.
Золтан Ищван
Останалите сме толкова увити в усещания, че никоя от най-смелите ни представи не може да пробие кръга.
Алфред Бине
Аз съм, първо, християнин и второ, човек с много, много сериозно лично мнение, така че съм мотивиран от много много неща и, разбира се, не от нуждата или желанието да задоволявам представите на другите за това кой съм.
Кен Хенсли
Пространството може да вибрира, пространството може да се колебае, пространството може да бъде квантово механично, но какво, по дяволите, е то? И, знаете ли, всеки има своя собствена представа за това какво е, но няма последователен окончателен консенсус за това защо има пространство.
Ленард Съскинд
Представи си, какво би се случило с тялото ти, ако ядеш всичко, което ти попадне. Така е и с умът - не "яж" всичко, което попадне.
Аму Мом
Успехът на много произведения се дължи на съответствието между посредствеността на авторските идеи и посредствеността на читателските представи.
Никола дьо Шамфор
За да постигнеш нещо в живота, представи си, че вече го имаш.
Ричард Бах
Ако някое съчетание на дървета, планини, води и къщи, наричано от мен пейзаж, е красиво, то не е такова само по себе си, а благодарение на мене, на моето интимно отношение, на представата или чувството, които влагам в него.
Шарл Бодлер
Най-накрая ще се откажа от моите измамни хипотези, ще се върна към представите за себе си като човек на по-конвенционалните обстоятелства и ще се съсредоточа върху математическите изследвания.
Джон Наш
,,Ехо Москва" работи заради държавни пари. Такова нещо няма в друга държава по света. Можете да си представите, че има такава радиостанция в Европа или в Щатите - невъзможно.
Владимир Путин
Няма такова нещо като модел за идеалната Канада. Какво би могло да бъде по-абсурдно от представата за "напълно канадско" момче или момиче? Едно общество, което набляга на еднообразието, поражда нетърпимост и ненавист.
Пиер Елиът Трюдо
Да си представи другия човек отвътре... е онова, което писателят прави във всяко свое произведение; това е неговата първа стъпка - а също и последна, предполагам.
Юдора Уелти
Ако бъдещето на даден продукт е малко вероятно да бъде забележително – ако не можете да си представите бъдеще, в което хората отново са очаровани от вашия продукт – време е да осъзнаете, че играта се е променила. Вместо да инвестирате в умиращ продукт, вземете печалбите и ги реинвестирайте в изграждането на нещо ново.
Сет Годин
Много хора нямат представа колко близо са успели да стигнат в този момент, когато са се отказали.
Томас Едисън
Неправилно е човек да казва, че е сигурен в обективната истина на всяко предложение, освен ако не може да представи доказателства, които логично оправдават тази сигурност.
Томас Хъксли
Всяка човешка постъпка започва с мисъл, идея, представа, мисловен образ. Едва след това придобива материална форма.
Уейн Дайър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
18
Следваща