Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Представа" - страница 18
...Въпреки че някой би изисквал от мен някаква по-голяма сложност и изисканост на представите (примерно в главата ми да се раждат предимно цитати от Сосюр, Лакан и разни деконструкции), за радост или за съжаление в моята лекарско-писателска глава се раждат картини не по-сложни от телевизионни реклами.
Калин Терзийски
Снобизмът не е лошо нещо. Ако сте средна класа в Германия, ще бъдете задължени да имате в къщата си картини, независимо дали ви харесват или не. Ако някой влезе във вашата къща и види, че няма картини, ефектът ще е толкова отрицателен върху целия ви служебен и социален статус, колкото в България не може да си представите. Тези неща, донякъде са снобизъм. Но това е положителен снобизъм, защото в крайна сметка трябва да се започне отнякъде. Някой в семейството трябва да започне да се занимава с изкуство, култура. При децата на тези хора няма да е снобизъм, а натрупване. А внуците вече ще имат истинско отношение.
Павел Тодоров
Звездите въобще нямат представа за какво става въпрос, техните агенти правят всичко. Звездите вятър ги вее на бяла кобила.
Димитър Ковачев - Фънки
Съсредоточено ще мисля по половин час на ден какъв човек искам да стана, за да породя ясна представа в мисълта си. Ще спечеля доверието на хората чрез вярата в тях и в себе си.
Наполеон Хил
Без да има и най-малка представа за технологията на стоманодобива, Андрю Карнеги подбрал хората и групирал техните общи задачи така, че изградил силен мозъчен тръст. Благодарение на който успял да изгради най-могъщата стоманодобивна индустрия на света по онова време.
Наполеон Хил
Промени се моята представа за живота като за ценност, като за щастие. Колима ме научи на съвсем друго нещо. Принципът на моя век, на моето лично съществуване, на целия ми живот, изводът от моя личен опит, правилото, усвоено от този опит, може да бъде изразено с пестеливи думи. Първо трябва да се отвръща на плесниците, а чак на второ място – на подаянията. Трябва да се помни злото преди доброто. Всички добрини трябва да се помнят сто години, а всичко лошо – двеста. Ето с това схващане се отличавам от всичките руски хуманисти на деветнайсети и двайсети век.
Варлам Шаламов
Предишна
1
...
15
16
17
18
(Текуща)
Следваща