Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Информация" - страница 5
Концепцията за странично мислене е преструктуриране на прозрението и това се постига чрез пренареждане на информацията.
Едуард де Боно
Има опасност в интернет и социалните медии. Идеята, че информацията е достатъчна, че все повече информация е достатъчна, че не е нужно да мислите, просто трябва да получите повече информация - става много опасна.
Едуард де Боно
Ненавиждам телефоните, защото аз не мога да гледам в очите този, с който разговарям. Забравям всичко, което ми казват по телефона. Ненавиждам бърборенето по телефона. Телефона трябва да се използва само за информация от типа: "Ще се срещнем след четвърт час" или: "Ела - домът ми гори."
Кийт Ричардс
Работя по-добре с образованието и осведомеността, както мисля, че всички ние. Не обичам да се разхождам във вакуум, изгубен в собствените си мисли. Много по-добре съм с информация.
Крисчън Слейтър
Китайският народ е принуден да забрави клането на Тянанмън. Нямаше публичен дебат за събитието, няма официално извинение. Медиите нямат право да го споменават. И днес хората са преследвани и затваряни за разпространение на информация за това.
Ма Дзиен
Имах предвид, че китайският народ не е наясно със собствения си капан. Те вярват, че живеят в свободно общество, но не осъзнават колко много са наблюдавани и контролирани, колко информацията, която получават, е ограничена и изкривена, докато не излязат от линията, тоест и не почувстват тежката ръка на държавата пада върху тях.
Ма Дзиен
Всеки сто години средствата за масова информация претърпяват изменения. Днес е настанало време на тотален обмен на информация между конкретни хора. В това се и състоят бъдещите интернет реклами: нищо не сработва по-добре, от препоръчаното от твой приятел, което ти можеш да видиш на неговата страница.
Марк Зукърбърг
Информацията. Всяка част от информацията, която някога е била в мозъка ви. Но информацията не е на ума Джена. Това, което никога досега не сме постигали. Това, което направихме с вас, е революционно. Разбихме кода. Умът е енергия, която мозъкът произвежда. Помислете за стъклена топка, която се върти на върха на пръста ви. Ако падне, се разпада на милион парчета. Всички части на топката са все още там, но тя никога повече няма да се върти с тази сила на върха на пръста ви. Мозъкът е по същия начин.
Мери Пиърсън
Клюки е само ако го повторите. Дотогава е събиране на информация.
Мерседес Лаки
Видът на всеобхватен економичен шпионаж и опити за извличане на информация от всякакви институции са добре документирани, но мисля, че в този контекст има опасност от опростяване и разглеждане на този сектор от кибернетичното пространство като еднопосочна улица.
Миша Глени
Информацията е съпротивление на шока. Въоръжете се.
Наоми Клайн
Интерактивността на мрежата ни дава мощни нови инструменти за намиране на информация, изразяване на себе си и разговор с другите. Освен това ни превръща в лабораторни плъхове, които постоянно натискат лостове, за да получат малки гранули социална или интелектуална храна.
Николас Кар
Информацията е информация, а не материя и не енергия.
Норберт Винер
Наистина е трудно да се работи с деца и бебета, защото те не са субекти, които си сътрудничат: те не са социализирани в идеята, че трябва весело и съвместно да ви дават информация. Те не са като студенти, които можете да подкупите с бира или кредит за курс.
Пол Блум
Да, но вижте, кой наистина е предоставил информация за света на всички на Земята? Това беше Уикипедия, нали? И ако питате какво бихме могли да направим, за да накараме дигиталния свят да работи за хората, моделът на Уикипедия е страхотен. Това е модел за дарение.
Пол Ромър
Макроикономика, дори с всички наши компютри и с цялата ни информация. не е точна наука и не е в състояние да бъде точна наука.
Пол Самюелсън
Информацията определя вашата личност, вашите спомени, вашите умения.
Рей Кързуайл
На човешкото общество е необходима интелектуална свобода - свобода на получаване и разпространение на информацията, свобода на непредубедено и безстрашно обсъждане, свобода от наблягане на авторитети и предразсъдъци.
Андрей Сахаров
Казват, че оптимиста вярва в съмнителното бъдеще и че песимиста винаги е прав, но не получава удоволствие от това. Това ми е работата - да бъдем оптимист, въпреки че песимиста разполага с повече информация.
Робърт Дауни Джуниър
Демокрациите трябва да имат равновесие... и заплитането на политика и информация трябва да бъде сведено до минимум.
Романо Проди
Сателитното излъчване дава възможност на гладните на информация жители на много затворени общества да заобиколят държавните телевизионни канали.
Рупърт Мърдок
Демократизирането на търговията се основава на това всеки да има право да упражнява ролята си на микро потребители, микро производители, микро предприемачи, микро инвеститори и микро иноватори. Достъпът до информация премахва първото препятствие пред изграждането на този смел, нов свят. Информационната асиметрия винаги е била в основата на бедността.
С. К. Прахалад
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
18
Следваща