Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смелост" - страница 3
Последните три или четири тренировки карат мускулите да растат. Тази именно зона на болката разделя шампиона от всеки друг, който не е шампион. Това е, което повечето хора нямат: смелостта да продължат и просто да кажат, че ще минат през болката, без значение какво ще се случи.
Арнолд Шварценегер
Благословения за твоята млада смелост, момче; това е пътят към звездите.
Вергилий
Старостта започва в този ден, когато смелостта умира.
Андре Мороа
Няма по-важно нещо, отколкото да се спрете да се страхувате. Но не бъркайте смелостта с безразсъдство.
Робърт Де Ниро
Артистът е човек, който използва смелост, проницателност, креативност и смелост, за да предизвика статуквото. И един артист го приема лично.
Сет Годин
Изкуството е личен акт на смелост, нещо, което един човек прави, което създава промяна в друг.
Сет Годин
Колкото по-остроумен, толкова по-малко смелост.
Томас Фулър
Животът може да бъде прекрасен, ако не се страхувате от него. Всичко, от което се нуждаете, е смелост, въображение... и малко тесто.
Чарли Чаплин
На мен не ми достига смелост да отговоря на въпроса, действително ли съм плах.
Бени Хил
Необходима е голяма доза смелост и независимост, за да решите да създадете свой собствен имидж, вместо този, който обществото възнаграждава, но става по-лесно, докато вървите напред.
Джърмейн Гриър
Когато първо стъпих на сцената, аз много се съмнявах. Аз се съмнявах, когато се снимах в своя първи филм. Ни винаги трябва да вървиш напред, проявявайки смелост, която не изключва съмнения.
Жан-Пол Белмондо
Седя там и си мисля колко смелост е необходимо, за да живееш обикновен живот.
Колъм Маккан
Храбростта заема средно място между самонадеяната смелост и робството.
Апулей
Взели смелост и гледайки напред от гледна точка на по-висши идеи, родени от умножаването на изкуствата, те изоставили колибите и започнали да строят къщи с основи, с тухлени или каменни стени и покриви от дървен материал и керемиди; след това наблюдението и прилагането ги водят от променливи и неопределени концепции до определени правила за симетрия. Разбирайки, че природата е била щедра в даването на дървен материал и щедра в запасите от строителни материали, те... ги украсяват с лукс.
Витрувий
Необходима е смелост... да издържим острите болки на себеоткриването, вместо да изберем да поемем тъпата болка от безсъзнание, която ще продължи до края на живота ни.
Мариам Уилямсън
Проблемите извикват нашата смелост и нашата мъдрост; наистина, те създават нашата смелост и мъдрост.
Морган Скот Пек
Любовта винаги изисква смелост и включва риск.
Морган Скот Пек
Толкова много думи се губят. Те напускат устата си, губят смелост, лутайки се безцелно, докато не бъдат пометени в канавката като мъртви листа. В дъждовни дни можете да чуете припева им да препуска покрай тях.
Никол Краус
Силата ми се връщаше, докато продължихме. Тогава ми хрумна, че в моменти на борба намерих най-добрите части от себе си - смелост, лоялност, неочакван мир - и винаги откривах какво трябва да пречупя и да продължа.
Патрик Карман
Ужасяваш се, но продължаваш напред и правиш това, което трябва да се направи - това е смелост. Този, който не изпитва страх, е глупак, а този, който оставя страха да го управлява, е страхливец.
Пиърс Антъни
Макар че често ми липсва смелост и здрав разум, упоритостта ме държи.
Саймън Грийн
... истинската смелост е да обичаш живота, да знаеш цялата истина за него!
Сергей Довлатов
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
18
Следваща