Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смелост" - страница 2
Без смелост мъдростта не дава плод.
Балтазар Грасиан
Нека всичко останало да ме остави, само смелостта да не ме остави.
Йохан Готлиб Фихте
Хората прославят всички видове смелост, освен смелостта, която биха могли да проявят в името на своите ближни.
Джордж Елиът
Моралната смелост е най-ценната и обикновено най-отсъстващото качество у хората.
Джордж Патън
Ние започнахме да отглеждаме дъщерите си по-скоро като синове... но малцина имат смелостта да отглеждат синовете си по-скоро като дъщери.
Глория Стейнем
Истинската смелост е да се страхуваш, но да вървиш напред и да си вършиш работата във всички случаи – това е смелост.
Норман Шварцкопф
Войната е опасна област, а смелостта е най-важното качество на войната.
Карл фон Клаузевиц
Без смелост един изключителен командир е немислим... Смятаме, че това е първото условие за пълководската кариера.
Карл фон Клаузевиц
Очарователните прелести на тази възвишена наука се разкриват в цялата си красота само пред онези, които имат смелостта да се впуснат дълбоко в нея.
Карл Фридрих Гаус
Смехът се изтръгва от трагедията именно когато най-много имате нужда от него, и ви възнаграждава за вашата смелост.
Ерма Бомбек
За да бъдем съвършено лишени от смелост, трябва да сме съвършено лишени от желания.
Клод Адриан Хелвеций
Надежда има две красиви дъщери; имената им са Гняв и Смелост. Гняв от начина, по който стоят нещата, и Смелост да видим, че те не остават такива, каквито са.
Августин
Често разликата между успешен човек и провал не е в по-добрите способности или идеи, а в смелостта, която човек трябва да заложи на идеите си, да поеме пресметнат риск - и да действа.
Максуел Малц
Оптимизмът е основата на смелостта.
Никълъс Мъри Бътлър
По време на дългия исторически процес, разчитайки на нашето старание, смелост и мъдрост, китайците отвориха добър и красив дом, където всички етнически групи живеят в хармония и възпитаха отлична култура, която никога не избледнява.
Си Дзинпин
Нужна е смелост, за да умреш за кауза, но и да живееш за нея.
Азар Нафизи
Да бъдеш надарен има нужда от смелост.
Георг Брандес
Има надежда в мечтите, въображението и в смелостта на онези, които желаят да превърнат тези мечти в реалност.
Джонас Солк
Гневът е прелюдия към смелостта.
Ерик Хофер
Каква смелост е действително нужна за искреността.
Майкъл Джексън
Безрадостна е моята религия, неспокойна от тревоги, защото за да вярваш в Бога се изисква не любов, а смелост. Любовта идва като награда.
Норман Мейлър
Аз съм писател, който идва от един спокоен живот. Спокойният живот може да бъде и доста смел живот. За всеки голямата смелост започва отвътре.
Юдора Уелти
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
18
Следваща