Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смелост" - страница 18
По целия свят, през всички времена красотата се е прекланяла пред смелостта и силата.
Майн Рид
Вслушването във вътрешния глас, решенията, които вземаме въз основа на интуитивни проблясъци, съвсем не са празен и рискован експеримент. Това е знак за човешка смелост, силно въображание и чувство за реализъм!
Любомир Стойков
Мили Господи, Ти ми даде смелост от доверието, че ме приемаш. Остави ме да обичам всички, които са нежелани така, както Ти ме обичаш. Дай ни част от богатството на твоята любов, тогава ще се обичаме взаимно.
Майка Тереза
Смелост, смелост и винаги смелост.
Фридрих II Велики
Когато човек желае нещо, все още не значи, че е узрял да осъществи желанието си. Той е подготвен да стигне целта си едва когато повярва, че ще успее. Мисълта му трябва да е в състояние на убеденост, а не само на надежда или желание. Тя трябва да се открие за новите идеи и да се вдъхновява от вярата и смелостта.
Наполеон Хил
Навикът да се пести все пак означава по-голяма сила на характера, отколкото повечето хора притежават, защото пестенето означава да се лишиш от нещо, да пожертваш удоволствията си. Тази е причината, поради която човекът, който свикне да пести, развива у себе си редица други полезни навици, които водят към успех: самоконтрол, смелост, хладнокръвие и освободеност от страх.
Наполеон Хил
Бодростта и смелостта на младини се дължат отчасти на това, че докато се изкачваме нагоре, ние не виждаме смъртта – тя е в подножието на склона откъм отвъдната страна на планината.
Артур Шопенхауер
Предишна
1
...
15
16
17
18
(Текуща)
Следваща