Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Движение" - страница 3
Бих казал, че въпросът за работническото движение в Съединените щати не е структурен... няма връзка между успеха на работниците и как е структурирано движението на работната сила.
Анди Стърн
Някои големи бизнесмени наистина са допринесли за нацистките изборни фондове, но германският капитализъм не може да се разглежда, въз основа на доказателства, като колективно довел фашизма на власт в някакъв пряк смисъл. Фашизмът в Германия беше масово движение, доведено на власт чрез тайно споразумение с фалирал, но традиционен елит, а не като марионетка на големия бизнес.
Ричард Овъри
Светлината идва от чувствителността. Без визуална чувствителност няма светлина, няма движение.
Робер Делоне
Движението по улиците на Бомбай в най-добрия случай е хаотично. Карането на велосипед е опасно занимание. Въпреки това има стотици от тях по улиците, които се конкурират с колите, автобусите и камионите, защото това е начинът на транспорт на бедните.
Рохинтън Мистри
Във всяко идеологическо или политическо движение два основни компонента играят важна роля: идеята и личността.
Степан Бандера
Духът, в който беше направено предложението, по необходимост трябваше да допринесе за подобряване и облекчаване на положението на еврейския народ, без да се отречем и на йота от великите принципи, на които се основава нашето движение.
Теодор Херцел
Възможно е да живееш двадесет и четири часа на ден в състояние на любов. Всяко движение, всеки поглед, всяка мисъл и всяка дума могат да бъдат пропити с любов.
Тик Нят Хан
Вече нямаме политическо движение. Въпреки че хиляди от нас може да се съберат на митинг или шествие, в такива случаи сме обвързани от един общ интерес. Всяко усилие да се превърнат такива интереси в колективни цели обикновено се подкопава от фрагментирания индивидуализъм на нашите грижи. Похвалните цели - борба с изменението на климата, противопоставяне на войната, защита на общественото здравеопазване или санкциониране на банкерите - са обединени от нищо повече от изразяване на емоция. В нашия политически, както и в нашия икономически живот, ние сме се превърнали в потребители: избирайки от широка гама от конкуриращи се цели, ни е трудно да си представим начини или причини да ги комбинираме в едно съгласувано цяло. Трябва да се справим по-добре от това.
Тони Джъд
Историята е визия за Божието творение в движение.
Арнолд Джозеф Тойнби
В Копенхаген има дългосрочен ангажимент за създаване на добре функциониращ пешеходен град, в който всички форми на движение - пешеходци, велосипеди, коли, обществен транспорт - са настанени с еднакъв приоритет.
Бярке Ингелс
Сексът е също форма на движение.
Виктор Черномирдин
Изисква се много смелост, за да се освободи познатото и привидно сигурно, да се прегърне новото. Но в това, което вече няма смисъл, няма истинска сигурност. В авантюристичното и вълнуващо има повече сигурност, защото в движението има живот, а в промяната има сила.
Алън Коен
Очарование - това е красота в движение.
Готхолд Ефраим Лесинг
Ако не мога да остана там, където съм, и не мога, тогава ще вложа всичко, което мога, в движение.
Джанет Уинтерсън
Където, както при анимацията, трябва да направите серия от рисунки между тях, за да завършите движението.
Джералд Скарф
Бързото натрупване на промяна не винаги е прогрес, а движението напред не винаги е напредък.
Джонатан Уийнър
Такъв живот, с цялото виждане, ограничено до Точка, и всяко движение до Права линия, ми се струваше неизразимо тъжен; и бях изненадан да забележа жизнеността и жизнерадостта на краля.
Едуин А. Абът
Масовото движение привлича и задържа след себе си не защото може да задоволи желанието за самоусъвършенстване, а защото може да задоволи страстта за себеотрицание.
Ерик Хофер
Легендите трябва да останат легенди, в противен случай те стават истории, а естественият ход на нещата предполага обратното движение: от истории към легенди.
Иън Макдоналд
Говорят, че нито едно дърво не може да израсте до рая, ако корените му достигна ада. Двупосочно движение е заложено в природата на махалото.
Карл Густав Юнг
Освен правителството и фирмата има много други организации. Но всички те, независимо дали политическа партия или революционно движение, университет или църква, споделят общите характеристики на необходимостта от колективни действия и разпределение на ресурсите чрез непазарни методи.
Кенет Ароу
Когато бях обучен за журналист, като репортер за расови отношения в Нашвил, отразяващ края на движението за граждански права, ни беше строго забранено да използваме местоимението от първо лице. Около него имаше някакъв електрически заряд. Да изляза от скривалище и да използвам думата "аз" ме плашеше много.
Лорънс Райт
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща