Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Училище" - страница 6
Споменът ми е - и трябва да потвърдя това - но не си спомням да съм плащал пари, за да отида в юридическо училище.
Джо Байдън
Когато вземете свободната воля от образованието, това я превръща в училище.
Джон Гатоу
В нашето светско общество училището се е превърнало в заместител на църквата и подобно на църквата то изисква нейните учения да бъдат възприети на вяра.
Джон Гатоу
Училищата учат точно това, което са предназначени да преподават, и те го правят добре: как да бъдеш добър египтянин и да останеш на мястото си в пирамидата.
Джон Гатоу
Има само една философия, въпреки че е разделена на хиляди училища, а името й е непоколебимост. Да носиш съдбата си означава да победиш.
Едуард Булвер-Литън
Вярвам, че когато детето ви се справя зле на теста, първата ви стъпка не трябва непременно да бъде да атакувате учителя или учебната програма на училището. Трябва да се погледне идеята, че може би детето не е работило достатъчно усилено.
Ейми Чуа
В Либерия голямото предизвикателство, което остава за нас, е създаването на работни места. Искаме младите хора да работят или да ходят на училище. Това е основната ни грижа в момента.
Елен Джонсън Сърлиф
Логиката е, че когато предоставяте училища или някакви социални услуги на хората, те нямат избор. Те трябва да вземат това, което им давате, защото те нямат пари да плащат сами за училищата; затова на първо място осигурявате училища.
Естер Дюфло
След хляба най-важното за народа е училището.
Жорж Дантон
По време на моята пънк фаза през деветдесетте години бях наистина в Nirvana. Гардеробът ми се състоеше от скъсани рипсени дънки и фланелени ризи. Един ден след училище боядисах косата си в синьо. Мама не беше фен на това решение.
Иванка Тръмп
Мечтая за свят, свободен от детски труд, свят, в който всяко дете ходи на училище. Свят, в който всяко дете получава правата си.
Кайлаш Сатяртхи
След като детето ви достигне средно училище, родителите наистина трябва да изчезнат от социалната картина. Децата трябва да измислят свои собствени планове, да продължават със сложните сурови дискусии и да могат да излизат сами без надзор.
Клер Лазебник
Мисля, че заедно с много писатели не бях най-атлетичният човек в училище.
Крис Клийв
Влязох в психология, просто защото това правеше сестра ми, а аз израснах в семейство, което много приличаше да следваш стъпките на сестра си. Ходих в същото училище, в което тя отиде, завърших същата степен като тя... наистина не се интересувах от това, честно казано.
Лили Сингх
Да носиш кърпа за баня в двора на училището и да се преструваш, че е наметало, не означава, че притежаваш магически сили.
Линкълн Пърс
Когато наистина сте влезли в театралното училище и сте репетирали, а след това сте отишли в Лондон на прослушвания и сте работили упорито с години... всичко това се забравя.
Джулия Ормънд
Тази година ще отпразнуваме 200-годишнината от деня на битката при Бородино и как да не си спомним Лермонтов и неговите герои-чудо? Помним тези думи от детството, от училище, помним тези войници, които преди битката за Москва се кълняха във вярност на отечеството и мечтаеха да умрат за него. Помниш ли какво казаха? И ние ще помним Есенин, всички ще помним нашето величие. Така че нека запомним тези думи:"Да умрем близо до Москва,Как загинаха нашите братя!И обещахме да умремИ клетвата за вярност беше спазена".
Владимир Путин
В училищата работят така наречените чужди фондове. Те просто се ровят из училищата на Руската федерация в продължение на много години под прикритието на подкрепа на талантливи младежи. Всъщност те се изсмукват като с прахосмукачка. Кандидатите се взимат директно от училището, получават се стипендии и се отвеждат.
Владимир Путин
Не можеш да научиш в училище какво ще направи светът следващата година.
Хенри Форд
Телевизията преподава непрекъснато. Има по-голямо образование от училищата и всички висши учебни заведения.
Маршал Маклуън
Това, което се случва вътре в училището, е прекъсване на образованието.
Маршал Маклуън
Мразя, ненавиждам и презирам училищата. Училището е лошо за вас, ако имате талант. Трябва да развивате този талант по свой собствен начин.
Морис Сендак
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
18
Следваща