Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Училище" - страница 4
Колкото училища, толкова и научни мнения.
Макс Шелер
Някои деца така обичат училището, че искат да останат в него цял живот. От тях след това стават и учени.
Хуго Щайнхаус
Опитът е скъпо училище, но какво ще стане, ако няма друго училище за глупаци?
Бенджамин Франклин
Най-важното явление в училище, най-поучителния предмет, най-живия пример за ученика се явява самият учител. Той- олицетворения метод на обучение, самото въплащение на принципа на възпитание.
Адолф Дистервег
Дори в училище бях много заинтересуван в историята - защо хората правят нещата, които правят. Като дете прекарвах много време в опити да свържа миналото с настоящето.
Джордж Лукас
Мисля, че училището е място, където трябва да се преподава мислене.
Едуард де Боно
Училището е място, където учителите изискват от учениците да научат всички предмети, докато самите те знаят и един.
Константин Мелихан
Ролята на състрадателна душа е само за онези, които се страхуват да заемат някаква позиция в живота. Винаги е много по-лесно да вярваш в собствената си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Винаги е по-лесно да не отвърнеш на нанесената обида, отколкото да посмееш да влезеш в битка с някой по-силен от теб; винаги можеш да кажеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем - когато си сам и жена ти, мъжът ти или приятелят ти от училище спят, - само нощем можеш да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие.
Паулу Коелю
Когато съм император, ще премахна частното образование. Частни училища, частен колеж. Всички тези родители с пари и енергия и стремеж към продажби на печене и желание да оставят огромното си състояние на образованието - всички ще трябва да се хранят от една и съща образователна тенджера.
Ан Патчет
Повечето училища имат само микровълнова фурна или фритюрник, едва ли инструментите, необходими за хранене на децата ни с истинска, прясна храна.
Марк Хаймън
Получавате социален натиск от родителите си, които ви учат да обръщате внимание на определени неща, а не на други. Получаваш го в училище.
Марта Бек
Мисля, че американците трябва да разберат, че много пъти децата се отегчават в училище и затова не остават там.
Мелинда Гейтс
Живота е несправедлив. Ако хората трябва да усвоят в училище, то е именно това.
Никълъс Спаркс
Спомням си, когато бях дете в училище и учителите ми обясняваха неща за това, което чета, и си мислех: Откъде са взели това? Това не го прочетох там. По-късно го гледате и си мислите, че това е интересна идея.
Нортън Джъстър
За щастие или по друг начин живеем във време, когато средният индивид трябва да знае няколко пъти повече, за да бъде информиран, както го правеше само преди тридесет или четиридесет години. Да бъдеш "образован" днес изисква не само повърхностно познаване на изкуствата и науките, но и чувство за взаимовръзка, каквото се преподава в малко училища. И накрая, да бъдеш "образован" днес, по отношение на по-големите нужди, означава подготовка за световно гражданство; накратко, образование за оцеляване.
Норман Казънс
Ходих в държавни училища в Бангор, Мейн и имах толкова нормално детство, колкото можете да си представите, живеейки в огромна червена къща и бях син на милионер, писател на бестселъри. Искам да кажа, всъщност имах странно нормално детство въпреки всичко това.
Оуен Кинг
Чудя се дали детството някога е наистина щастливо. Също толкова добре, може би. Да бъдеш блажено щастлив толкова млад би оставил човек винаги да се стреми да улови непостижимото. Като онези хора, които винаги са били най-щастливи в училище или университет. Винаги се връщам назад. Не е пропуснато събиране. Винаги ми се е струвало доста жалко.
П. Д. Джеймс
Трябва да можем да ходим на училище и да се чувстваме сигурни и приети такива, каквито сме.
Пол Скот
С други думи, за разлика от някои хора с нови теории, ние ще излезем, ще влезем в училище и ще получим продукти и продуктите се оценяват, независимо дали е от учители или други. Резултатите се определят количествено и след това сравняваме изпълненията.
Робърт Дж. Стърнбърг
За кенийските семейства училището всъщност няма значение, защото никое от тях не ходи в колеж. Почти всички отпадат от училище и така прекарват времето си в учене на важни за тях неща.
Робърт Дж. Стърнбърг
Децата се изпращат на училище, за да бъдат цивилизовани, да се научат да бъдат част от социалното предприятие.
Робърт Фулам
Винаги казвам на хората, че съм станал писателка не защото съм ходил на училище, а защото майка ми ме е водила в библиотеката. Исках да стана писателка, за да мога да видя името си в каталога с карти.
Сандра Сиснерос
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
18
Следваща