Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Училище" - страница 3
Общият ми опит в училище беше смесен, с повече тъмнина, отколкото светлина. Точно както стана моят образ на обществото.
Тумас Транстрьомер
Училището е последният разход, на който Америка трябва да е готова да печели.
Франклин Делано Рузвелт
Децата ходят на училище и в колеж и се справят, но изглежда не се интересуват от това да използват ума си. Училището няма такъв дългосрочен положителен ефект, какъвто би трябвало.
Хауърд Гарднър
Не използвах колежа като стъпка към юридическото училище или друга кариера. Просто исках либерално-художествено образование.
Чарли Тротър
Моето училище и моето племе са толкова бедни и тъжни, че трябва да учим по същите проклети книги, по които са учили нашите родители. Това е най-тъжното нещо на света.
Шърман Алекси
Инженерството стимулира ума. Децата лесно се отегчават. Те трябва да се измъкнат и да си намърсят ръцете: да правят неща, да демонтират неща, да оправят нещата. Когато училищата могат да предложат това, ще имате инженер за цял живот.
Брус Дикинсън
Мразех училище, не харесвах дисциплината.
Гари Гигакс
Училището е предвкусване на живота.
Георг Брандес
Шест часа на ден живеех в училищна дисциплина в активни сношения с хора, никой от които не беше познат на тези вкъщи, а останалите часове от двайсет и четири, които прекарах у дома, или с роднини на хората у дома, никой от които са били известни на никого в училище.
Георг Брандес
В основното училище бях умен, но нямах приятели. В гимназията престанах да бъда умен и започнах да имам приятели.
Дейвид Спейд
Напуснах училище с почти нищо, бях дете със специални нужди. Чувствах се така, сякаш моето училище ме е изпуснало.
Джейми Оливър
В домашно училище детето върши 95% от работата. Но в училищната система, тъй като това е система за индоктриниране, учителят трябва да върши 95% от работата.
Джон Гатоу
По начина, по който говореше, можеше да се разбере, че е ходил на училище дълго време. Вероятно това не е наред с него.
Джон Кенеди Тул
Те са измамно прости. Признавам това. Но за мен през целия си живот се опитвам да опростя нещата. Като дете в училище нещата ми бяха много трудни за разбиране и аз развих умение, мисля. Разработих процес за опростяване на нещата, за да ги разбера.
Ерик Карл
Опитвам се да ви върна мозъка, който са ви взели в училище и при възпитанието. Опитвам се да ви покажа, как е устроен светът. Така, че ако вие искате да направите този свят по-добър, отлепете си задника от дивана и го направете по-добър.
Жак Фреско
Така че етиката, която ми бе преподавана в училище, доведе до пътя, който избрах в живота си след училище.
Кевин Митник
Наслаждавах се на целия процес на учене и винаги се радвах, когато дойде есента и училището или колежът започват отново.
Клеър Томалин
Ходех в инженерно училище, но се влюбих във физиката.
Ленард Съскинд
Преживявам първите две седмици в училище без ядрен срив.
Лори Халсе Андерсен
Когато бях на училище в Париж, имах специални уроци при мадмоазел Антоан, актриса в "Комеди Франсе", където бях заведена на всякакви видове постановки. Чувствах се направо велика.
Вивиан Лий
Роден съм в Харлем, израснах в Южен Бронкс, ходих в държавно училище, завърших държавен колеж, постъпих в армията и след това просто останах в нея.
Колин Пауъл
Подреждаме училищата в 4 категории – водещо училище, първокласно училище, добро училище и училище.
Ивлин Уо
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
18
Следваща