Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Училище" - страница 13
Всички институции на съвременното общество се използват за измама на хората: медиите, културните институции, издателите на книги, университетите, училищата, политическите партии и др.
Валентин Катасонов
В училище не може всичко да се научи. Нужно е да се научиш да се учиш.
Всеволод Майерхолд
Започнах да ми липсва актьорско майсторство, когато бях в училище, и след като много години разбрах, че наистина се интересувам от филми.
Габи Хофман
Животът не е състезание за победа, това е училище за нашето висше образование.
Гай Финли
Астрономията в училищата беше премахната, когато целият свят започна да празнува Годината на астрономията.
Георгий Гречко
Спомням си, когато бях по-малък и в училище нашите учители ни показваха филми с пластмаса в океана, гладуващи полярни мечки и така нататък. Плаках през всички филми. Съучениците ми се притесняваха, когато гледаха филма, но когато спря, започнаха да мислят за други неща. Не можех да го направя. Тези снимки се запечатаха в главата ми.
Грета Тунберг
Преди да започна да стачкувам в училище, нямах енергия, нямах приятели и не говорех с никого. Просто седях сама вкъщи, с хранително разстройство. Всичко това вече го няма, откакто намерих смисъл в свят, който понякога изглежда плитък и безсмислен за толкова много хора.
Грета Тунберг
Когато бях може би на осем или девет години, за първи път научих за климатичната криза в училище. Учителите ми ме научиха на това и видяхме филми и снимки на пластмаса в океана и екстремни метеорологични явления. Тези снимки просто бяха заседнали в главата ми; Мислех си, че няма смисъл от нищо.
Грета Тунберг
Харесвам училище и обичам да уча.
Грета Тунберг
Винаги мразим училищната стая, където учим тежки уроци. Но след това го обичаме, защото това е училището, което ни научи на всичко, което знаем, и ни даде цялата сила, която имаме.
Гуен Бристоу
Бях страхотен ученик. Не бях губил нито момент от времето си в училище и знаех много за изцелението на разтревожения ум. Но никой не ме беше научил нищо за изцелението на душата.
Дайан Чембърлейн
Често мислим за щастието като за опит да увеличим радостта си, но то е и за намаляване на притеснението ни. Така че това, което получавате, плащайки тези високи данъци, е, че ако сте родител, който мисли да пусне детето си в училище, не е нужно да се притеснявате за това, защото цялото образование в колежа е безплатно.
Дан Бютнер
Кой не си спомня училище поне отчасти като безкрайни мрачни часове на скука, прекъснати от моменти на силно безпокойство?
Даниъл Голман
Въпреки че високият коефициент на интелигентност не е гаранция за просперитет, престиж или щастие в живота, нашите училища и нашата култура се фокусират върху академичните способности, пренебрегвайки емоционалната интелигентност, която също е от изключително значение за личната ни съдба.
Даниъл Голман
Хората не знаят как да слушат и това не е тяхна вина. В училище се учим как да четем, учим се да пишем - но никой не те учи как да слушаш.
Даниъл Пинк
Като пламенен поддръжник на ницшеанската концепция за вечното повторение, аз твърдо вярвам, че човек не може да потвърди цялостта на един живот, освен ако не приеме и не възприеме всички преживявания, които го съставят. Въпреки това, понякога ми се иска да съм ходил на филмово училище.
Дейв Ицкоф
Не сте лош родител, ако не спестите за колежа на детето си, защото вместо това трябваше да изберете да ги храните и обличате. Тези неща са на първо място. Те могат да ходят на училище и да правят това, наречено "работа", докато са в училище.
Дейв Рамзи
Училището моли човек, постигнал определено ниво на успех в кариерата, да ви изнесе реч, в която да ви каже, че успехът в кариерата не е важен.
Дейвид Брукс
Ако в училищата продължаваме да преподаваме, че историята е разделена на американска история и китайска история и руска история и австралийска история, ние учим децата, че те са разделени на племена. И ние не успяваме да ги научим, че ние също като хора споделяме проблеми, с които трябва да работим заедно.
Дейвид Крисчън
...от училища до университети до изследователски институти, ние преподаваме за произхода в несвързани фрагменти. Изглеждаме неспособни да предложим единна сметка за това как нещата са станали такива, каквито са.
Дейвид Крисчън
Комфортно хранене или чиста алчност? Най-вероятно смес от двете. Парчета торта или бисквити или шоколад биха могли моментално да подсладят киселината на живота ми. Ако цял ден сте били наричани гей на детската площадка, торта, когато се върнете у дома от училище, предлага утеха. Приказна торта, разбира се.
Дейвид Уолямс
Имаме нужда от училища, които да принудят децата да учат неща, от които нямат никаква полза.
Дениъл Куин
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
18
Следваща