Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Училище" - страница 11
Ако шофирате до работа или училище по един и същи маршрут всеки ден, умишлено променяйте пътя, като изследвате различни улици и непозната територия. Това звучи просто, почти безобидно. Но когато изпълняваме позната задача по нов начин, ние предизвикваме ново съзнание.
Тара Бенет-Голман
Виждам твърде много социално неудобни деца, които минават през училищата и след това не могат да задържат работа, защото не са научили на дисциплината да стават сутрин.
Темпъл Грандин
Не знам дали това е присъщо на Америка въобще или Америка по времето на моето порастване, но по това време беше от много важно значение класификацията на съответствието. Аз бях бях принуден да ходя на неделно училище много години, независимо от факта, че родителите ми не бяха религиозни. Никой не беше религиозен. Просто имаше схема на поведение, която трябва да изпълните.
Тим Бъртън
Научете се да бъдете трудни, когато това се брои. В училище, както и в живота, репутацията на напорист ще ви помогне да получите преференциално лечение, без да се налага да просите или да се борите за него всеки път.
Тим Ферис
Дъщеря ми се гордее, че се показва с неща, на които другите деца завиждат или са изплашени, затова я изпращам на училище с октопод на грил.
Антъни Бурдейн
Ако разбирането на доказателствата е заложено във всяко научно образование, ако желанието за задаване на въпроси и съмнения ще се насаждат в училище, ако е възможно да се каже, че разбирането на пропуските в собствените знания е истинската мярка на ума, тогава може би ерес няма да надделее над това, че имаме надмощие.
Антъни Уорнър
Но прекарахме почти цялото си свободно време заедно - когато не бяхме в училище - и се оказва, че с кого прекарваш времето в крайна сметка има значение повече от това, което правиш с това време.
Томи Ориндж
Всички деца са много по-интелигентни, отколкото им се казва, или училището смята, че са; те просто имат различни интелегентности.
Тони Бъзан
В училище ми позволяваха само четири сладки всяка сряда, така че развих зависимост.
Трини Уудол
Склонни сме да поставяме околната среда на последно място, защото смятаме, че първото нещо, което трябва да направим, е да премахнем бедността и да изпратим децата на училище и да осигурим здраве.
Уангари Маатаи
Най-ценните неща в моя живот аз не съм ги изучавам в училище.
Уил Смит
Училището не трябва да е опасно. Това не е място, от което трябва да се страхуват. Това е вторият им дом. Там те прекарват по-голямата част от будните си часове.
Уилям Ландей
Имаме различни форми, дадени ни в училището на живота, различни дарби. Не всичко е привлекателно, което е добро. Желязото е полезно, въпреки че не блести като диаманта. Златото няма аромата на цвете. Така че различните хора имат различни форми на върхови постижения и ние трябва да гледаме на всички.
Уилям Уилбърфорс
Лесно е да обвинявате своята част от живота в някаква външна сила, за да спрете да се опитвате, защото вярвате, че съдбата е срещу вас. Лесно е да си помислите, че там, където сте отгледани, как родителите ви се отнасят към вас или в кое училище сте ходили, зависи всичко, което ви определя бъдещето. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Обикновените хора и великите мъже и жени се определят от това как се справят с несправедливостите в живота.
Уилям Х. Макрейвън
Баща ми беше учител в училище и затова имах предимството както на западните образователни инструкции в училището, така и на това, което може да наречете процеса на усвояване на традиционните процеси на обучение за обучение около мен.
Уоле Шоинка
Когато хората ме осъждат, че проектирам емблематични сгради в градовете и нямам представа какво е град, те не са си свършили домашното. Започнах в градския дизайн и градоустройството. Просто, когато излязох от училище, нямаше много пазар за това. Все още няма.
Франк Гери
Сякаш вече знам какво искам да правя, а училището ми губи времето. Сякаш предполагат, че не знаем какво искаме да правим, така че ни карат да продължаваме да правим всичко. Нямам търпение да си тръгна.
Франческа Запия
Нека формално да ми липсва образование. Ще ви кажа направо: Не съм завършил училище. Да, и прочетете няколко книги. И какво? Затова пък бяха достойни книги.
Аравинд Адига
По отношение на формалното образование, може би донякъде липсва. Никога не съм завършил училище. Аз съм самоук предприемач, това е най-добрият вид, повярвайте ми.
Аравинд Адига
Нищо не успява така, както успехът; децата, които се отказват от училище, са имали постоянен неуспех и би било трудно да се обвиняват самите деца, че гласуват с краката си и играят на бягство колкото е възможно повече. Този отказ не е необходим; то се налага на децата чрез неподходящи методи на преподаване, които не отчитат вродените модели на способностите на тези деца. Връщането към разума е отдавна закъсняло; трябва да обърнем голямо внимание на генетичната основа на способностите на нашите деца.
Ханс Айзенк
Как може да се говори на класически език за дете, разкъсано от експлозия на пазара близо до училището му? Хората в Ирак не говорят за своите радости, проблемите си и унищожаването на страната с литературна дикция.
Хасан Бласим
Всички деца по света, когато ходят на училище, имат право да учат на майчиния си език. Но ние ходим на училище и се сблъскваме с литературния арабски като деца. Звучи като чужд език. Думите за "къща", "маса" или "лампа" не са същите като думите, които използваме у дома, а повечето други думи са чужди на децата в училище. Класическият арабски е един от затворите на арабския свят.
Хасан Бласим
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
18
Следваща