Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Училище"
Този, който отваря училище, затваря затвор.
Виктор Юго
Училището е това място, където полират камъни и развалят диаманти.
Робърт Ингерсол
Опитът е добро училище. Но таксите са високи.
Хайнрих Хайне
Повечето ръководители, много учени и почти всички възпитаници на бизнес училища вярват, че ако анализирате данни, това ще ви даде нови идеи. За съжаление, това убеждение е напълно погрешно. Умът може да види само това, което е готов да види.
Едуард де Боно
По същество, юридическото училище принадлежи на съвременния университет, а не просто училище за фехтовка или танци.
Торстайн Веблен
В училището, в което учих, веднъж накараха учени да докаже закона за гравитацията и той хвърли учителя през прозореца.
Родни Дейнджърфийлд
Никога не научих нищо в училище и не прочетох книга за удоволствие докато не навърших 19 години.
Стенли Кубрик
Бях такова дете, което имаше някои таланти и способности, но това така и не се прояви в училище.
Франсис Форд Копола
Ако Исус беше убит преди двадесет години, децата от католическите училища щяха да носят малки електрически столове около вратовете си вместо кръстове.
Лени Брус
Слава богу, че никога не съм била изпращана на училище; щеше да изтрие част от оригиналността.
Беатрикс Потър
Децата трябва да се научат, че четенето е удоволствие, а не просто нещо, което учителите ви карат да правите в училище.
Бевърли Клиъри
Разговорът обогатява разбирането, но самотата е училището на гения.
Едуард Гибън
Училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение, и трябва да го държите много здраво, ако не искате да изпуснете бъдещето от ръцете си.
Анри Барбюс
Няма да купя на децата си енциклопедия. Нека ходят на училище като мен!
Йоги Бера
Ние се учим цял живот, не без да броим дестте години, прекарани в училище.
Габриел Лауб
Това, което сме учили в училища и университети, не е образование, а просто начин да получим образование.
Ралф Уолдо Емерсън
Училището ми се стори като затвор, аз се разбунтувах срещу учителите ми ченгетата.
Джони Деп
Изучаването на трудовете на Ойлер ще остане най-доброто училище за различните области на математиката и нищо друго не може да го замени.
Карл Фридрих Гаус
Често училището е най-добрият ви залог - може би не за образование, но със сигурност за защита от атака на неживите.
Макс Брукс
Когато отидох на училище, а бях толкова умна, че чак учителя ми пет години остана в моя клас.
Грейси Алън
Всичко това в училище никога не ви подготвя за реалността на живота.
Джулиет Люис
Не обичам училището - там те заставят да се съсредоточаваш в това, което не искаш да знаеш.
Леонардо ди Каприо
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
18
Следваща