Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Събитие" - страница 5
Самите ние привличаме хора и събития в живота си!
Виталий Гиберт
Всяка връзка, която имаме в живота си - контактът ни с всеки човек, място и събитие - служи на много специална, макар и все още нереализирана цел: Те са огледала, които могат да служат, за да ни покажат неща за себе си, които могат да бъдат реализирани в никакъв случай по друг начин.
Гай Финли
Отвореността се смята за добродетел. Но, строго погледнато, не може да се случи. Нов опит трябва да бъде преработен в стари категории. Не можем да се справим с всяко ново събитие самостоятелно. Ако го направихме, от каква полза би бил предишният опит?
Гордън Олпорт
Изключително опасно е да се говори за лимити или граници. Вместо това е жизненоважно да останем напълно отворени, да сме винаги ангажирани и да се стремим да допринасяме лично в социалните събития.
Дарио Фо
Разбира се, промяната изисква промяна. Докато не се почувства нужда от промяна, това е само събитие, а не модел.
Дейв Улрих
Лоши неща се случват. И човешкият мозък е особено умел да се уверява, че ние следим тези събития. Това е адаптивен механизъм, важен за оцеляването.
Дейвид Пърлмътър
Най-отличителният елемент на моите романи е, че се опитвам с каквото мога - в контекста на популярен търговски трилър - да ги накарам да се чувстват автентични. Използването на реални местоположения и реални събития е част от тази автентичност.
Алекс Беренсън
Винаги съм имал дълбок интерес към обществените науки, историята. Така че дори когато бях в гимназията, аз дебатирах и в колежа дебатирах и се интересувах от съвременни събития.
Джеймс Хекман
Това признаване на по-ранния човешки произход, сега толкова очевидно за нас, не дойде наведнъж, тъй като включването на самата история в университетското обучение е събитие, по-малко от два века.
Джеймс Хенри Брестед
Някак си четем два или три големи вестника, но не разбираме вкуса на местните събития, местните новини.
Джейн Смайли
Ти не можеш да контролираш всички събития ставащи в живота ти, но можеш да контролираш своята реакция на тях. Разбирането на това означава разбирането на силата на избора и това, какво означава да бъдеш човек.
Джена Колман
- Ако мога да преживея събитията - каза тя, - мога да преживея спомените.
Дж. Р. Уорд
Големите открития и подобрения неизменно влекат сътрудничеството на много умове. На мен можете да преписвате честа за това, че съм проправил пътя, но когато аз гледам последващите събития, аз считам, че честа принадлежи на други, а не на мен.
Александър Бел
Истинското значение на думата параноя е - човек или личност, който има способността да свързва събития, които привидно не са свързани.
Джон Колман
Виртуалните симулации позволяват на страдащите от посттравматично стресово разстройство да преживеят отново събитията, които ги травмират, и след това бавно да се десенсибилизират към тяхното въздействие чрез многократни развлечения, включващи не само зрение и звук, но дори и миризма.
Дъглас Рушкоф
Колкото по-голямо е изобразеното страдание, толкова по-ужасни са събитията, толкова по-силно е нашето удоволствие.
Едит Хамилтън
Изобретяването на мигновената фотография е в това число и естетическо събитие: то е позволило на хората, които виждат в обкръжаващият ги обикновен свят художествена ценност, получавайки нова среда за изразяване.
Едуин Ланд
Имаше нещо смущаващо в Коледа и не само в материално отношение. Оригиналната Коледа се оказа изключително смущаваща за целия свят и треперенето на първоначалното събитие вибрираше през всеки живот всяка година.
Елизабет Гаудж
Някак си безсмъртието се счита за преимущество във вампирският живот, но аз лично не виждам в безсмъртието нищо добро. Неуязвимостта уморява всекиго. Безсмъртието идва ръка за ръка със самотата, а аз, макар и да обичам да съм сам, съм привикнал да се наслаждавам на естественият ход на събитията. На мен ми харесват промените, и за мен би било мъчително да остана на място, в място без да се движа напред.
Иън Сомърхолдър
Подобно на изследовател, завърнал се от далечна планета или друго измерение, Суки Ким има много необикновени истории за разказване, сред които колко различен - и колко ужасен - е животът за тези, които живеят в Северна Корея. Дяволът е в детайлите тук, тъй като нейният груб разказ се фокусира върху ежедневните събития, за да разкрие как репресиите оформят ежедневния живот, дори и за най-привилегированите. И все пак Ким свидетелства и за онази част от човешката душа, която никой потисник не може да претендира.
Карлос Ейре
Няма незначителни връзки. Всяко преживяване, което имаме, съдържа цел и смисъл. Всяко събитие, всеки човек в живота ни въплъщава енергиен фрагмент от нашата собствена психика и душа. Нашата индивидуална духовна задача е да разпознаем и интегрираме всички тях в нашето съзнание, така че по-големият модел на нашата мисия да може да блесне в пълните си измерения.
Каролайн Мис
Историците ще се справят с много по-широк кръг от източници от биографите и ще покриват по-широк спектър от събития, време, народи.
Клеър Томалин
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
18
Следваща