Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Събитие" - страница 3
Малки събития, обикновени неща, смазани и възстановени. Изведнъж те се превръщат в избелените кости на една история.
Арундати Рой
Ако терористичната атака на 11 септември трябва да представлява цензура в световната история, тя трябва да може да се сравнява с други събития от световно историческо въздействие.
Юрген Хабермас
Бедата на разума е в това, че той е склонен да възприема събития, които не се вместват в неговия сценарий, като препятствия.
Вадим Зеланд
Историята е гръцка дума, която означава същото като нашите събития или дела.
Василий Татишчев
Имайте предвид, че практиката на тълкуване на сънища обикновено не е полезна за духовен напредък. ... Хората кодифицират нещата и събитията като положителни или отрицателни въз основа на културата. Дори в рамките на една култура може да има вариации на кодификация. По този начин анализът на сънищата от обикновения човек често може да доведе до объркване поради лични спекулации и умствена гимнастика.
Бхакти Тиртха Свами
Нищо в отчитането на историята на една страна не би могло да подведе по-младото поколение, че да представя големи събития по такъв начин, че изглеждат, че са се случили само по себе си.
Густав Щреземан
Склонни сме да надценяваме колко много разбираме за света и да подценяваме ролята на случайността в събитията.
Даниел Канеман
Емоционалният мозък реагира на дадено събитие по-бързо от мислещия мозък.
Даниъл Голман
Ако вярвате във вездесъщия Бог, тогава трябва да вярвате във всичко, което идва във вашия живот, човек или събитие, трябва да има нещо от Бога, за да бъде преживяно и обичано; не се мрази.
Елизабет Гаудж
Всички събития на света са отговор на молитви, в този смисъл Господ отчита всички наши нужди. Всички молитви са чути, макар и не изпълнени.
Клайв Стейпълс Луис
Едновременните реакции, предизвикани по целия свят, чрез четенето на вестници с едни и същи събития, създават като цяло общ психичен пулс за цялото цивилизовано човечество.
Кристиан Лоус Ланге
В древни времена са считали, че меланхолията е тъмна течност, излизаща от човешкото тяло, което е дяволско, а самите меланхолици - особени, странни хора, които виждат това, което не виждат другите, знаят повече и могат да предсказват събития, защото те имат достъп до същността на нещата.
Ларс фон Триер
Историческите романи са без съмнение най-добрият начин за преподаване на история, защото те предлагат човешките истории зад събитията и оставят читателя с желание да знае повече.
Луис Л'Амур
Жената получава по-голямо удоволствие от изневярата отколкото мъжът: за него това не е кой знае какво събитие, но за нея измяната винаги означава отмъщение, страст или грях.
Етиен Рей
Най-безспорната черта на революцията е пряката намеса на масите в историческите събития.
Лев Троцки
Президентът е или непрекъснато над събитията или, ако се колебае, събитията скоро ще бъдат над него. Аз никога не съм имал усещането, че и за момент съм се отпускал.
Хари С. Труман
Изобретяването на книгопечатането е най-великото историческо събитие. В него е зародишът на всички революции.
Виктор Юго
Предводителя трябва да умее да се различава от подчинението не по разкошният образ на живота, а по трудолюбието и умението да предвижда събитията.
Ксенофонт
Не големите събития са тези, които ни нараняват най-много, а по-скоро най-малката, съмнителна промяна в тона в края на изречена дума, която може да разоре в най-дълбокото място на сърцето ти.
Стив Мартин
Научи ме, Господи, спокойно да възприемам събития, чиито ход не мога да променя; дай ми енергия и сила да участвам в събития, които са ми подвластни, и ми дай мъдрост да различавам първите от вторите.
Теодор Рузвелт
В ретроспекция, хилядолетието отбеляза само един момент във времето. Именно събитията от 11 септември отбелязаха повратна точка в историята, когато се изправяме пред опасностите на бъдещето и оценяваме изборите, пред които е изправено човечеството.
Тони Блеър
В икономиката действат пет типа компании: управляват събитията; мислят, че управляват събитията; наблюдават ставащите събития; не разбират, какво става; не знаят какво става въобще.
Филип Котлър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
18
Следваща