Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Събитие" - страница 2
Семейното заплащане е подкопано от същите събития, които насърчават консуматорството като начин на живот.
Кристофър Лаш
В живота на учения и писателя главните биографични факти са книгите, а най-важните събития – мислите.
Василий Ключевски
Няма събитие в цялата американска история, което да е по-грешно разбирано от Виетнамската война. Тя беше неправилно отразена още тогава, а е неправилно разбирана и сега.
Ричард Никсън
Събитията, влияейки на човека, не изменят равномерно различните, забелязвани у него, слоеве от понятия и чувства. Времето стърже и ни разкопава, както землекопа почвата, и така открива нашата нравствена геология.
Иполит Тен
Успехът е възможността да се събудиш сутринта и да заспиш вечерта, успявайки между тези две събития да правиш това, което истински харесваш.
Боб Дилън
Философите понякога обсъждат диалектическите тънкости, които не са приложими в ежедневието. Лекарите се занимават с конкретни събития от живота, с практиката.
Хипократ
Харесва ми да пораствам, да ставам по-зряла и, съответно здравомислеща. Всички събития, които произхождат в моя живот, сега ги възприемам по-леко.
Анджелина Джоли
Щастлива съм, че не съм интересна за списанията, пишещи за знаменитости. Тях ги интересуват млади актьори, чиито живот изобилства от събития: качили килограми, свалили килограми, забелязан на курорт с някоя, забелязана на басейн с някого. Всеки ден те носят сензации. А за мен пишат скучно: винаги съм във форма и съм омъжена за един и същ човек от вече много години.
Сигорни Уийвър
Виждате ли, никога не е околната среда; това никога не са събитията от нашия живот, но смисълът, който придаваме на събитията - как ги интерпретираме -, оформя кои сме днес и кои ще станем утре.
Антъни Робинс
Няма начин да имате събитие като 11 септември и да очаквате нещата да останат същите. В този ден те убиха 3000 души в Ню Йорк и ако можеха, щяха да убият 300 000.
Тони Блеър
Вие нямате власт над това, което ви се случва, но имате власт над отношението си към това, което се случва. И именно тази нагласа определя кой кого контролира - събитията вас или вие самите събития.
Брайън Трейси
Мъдростта доминира в съветите, а съдбата - в събитията.
Клод Адриан Хелвеций
Даже тези велики събития, които още не са се случили, ще останат някога просто във вчерашният ден.
Уди Харелсън
Мистериите, които някога се смятаха за свръхестествени или паранормални събития - като астрономически или метеорологични събития - са включени в науката, след като се разберат причините за тях.
Майкъл Шърмър
Винаги работя от очертания, така че знам всички широки събития и някои от по-фините детайли, преди да започна да пиша книгата.
Мерседес Лаки
Тя не беше човек, на когото се случват нещата. Тя направи всички събития.
Мюриъл Спарк
Баналичният отговор е, че всичко е вярно, но нищо от това не се е случило. Това е емоционално вярно, но събитията, сюжетът, разказът не са верни за моя живот, въпреки че съм изпитал повечето от емоциите, изпитани от героите в пиесата.
Патрик Марбър
Ако не успеем да променим прилива на събитията, поне можем да сме наблизо с кърпи, за да избършем.
Питър Дейвид
Повярвайте ми, следващата стъпка е валутна криза, защото ще има отхвърляне на долара, отхвърлянето на долара е голямо, голямо събитие и тогава вашите лични свободи ще бъдат сериозно застрашени.
Рон Пол
Най-зрелищното събитие от изминалия половин век е това, което не се е случило. Насладихме се на шестдесет години без ядрени оръжия, избухнали в гняв.
Томас Шелинг
За разлика от някои, аз не твърдя, че държа мистичния ключ към бъдещето. Но съдейки по минали събития, струва ми се, че онези, които искат да пророкуват предстоящия край на уникалната глобална роля на Америка, имат по-труден случай от онези, които мислят, че ще куцаме известно време, правейки бъркотия от нещата както обикновено.
Уолтър Ръсел Мийд
Нашата задача е да проучим причините, довели до наблюдаваната диференциация, и да изследваме последователността на събитията, довели до установяването на многообразните форми на човешкия живот.
Франц Боас
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
18
Следваща