Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роля" - страница 8
Аз искрено вярвам, че ролята, в която мога да бъда най-полезен, е да променя съзнанието на американците.
Ал Гор
Съмнявам се, че ядрената енергия ще играе много по-голяма роля, отколкото сега.
Ал Гор
Ще играя, докато това ме интересува. Да бъдеш актьор е много сложно. Фактът, че всеки се опитва, да го каже е, за да със застрахова при неудачно избрана роля.
Даниел Крейг
На актьора му е необходимо пространство, за самоизразяване в ролята. Без това пространство той е робот с копчета по гърдите.
Джеймс Дийн
Заблудите играят важна роля в моя поглед към света.
Джордж Сорос
Пазарните фундаменталисти признават, че ролята на държавата в икономиката винаги е разрушителна, неефективна и като цяло има отрицателни конотации. Това ги кара да вярват, че пазарният механизъм може да се погрижи за всички проблеми.
Джордж Сорос
Финансовите пазари играят активна роля при определянето на това какво ще се случи, как ще функционира икономиката.
Джордж Сорос
Ако жените разбират под еманципация приемането на мъжката роля, тогава наистина сме загубени. Ако жените не могат да осигурят противовес на слепотата на мъжете, агресивното общество ще стигне до своите лунатични крайности с непрекъснато нарастваща скорост. Кой ще защити презрените животински способности на състрадание, съпричастност, невинност и чувственост?
Джърмейн Гриър
Западните традиции в образованието подчертават анализа на знанията, описанието и дебатите. Всички те трябва да играят роля, но днес има цял обширен аспект на правенето, който току-що беше пропуснат. Оперативността е това, което поддържа обществото.
Едуард де Боно
Желателното е преподавателят да престане да бъде преподавател, доволен от предаването на готови решения. Неговата роля трябва по-скоро да бъде ролята на ментор, стимулиращ инициативата и изследванията.
Жан Пиаже
За да изразите емоции, трябва да ги черпите от самият живот. Аз не репетирам до изнемога, не се старая по-отрано да проникна в ролята, а аз просто я обсъждам с режисьора и започвам да играя.
Жана Моро
Всеки път, когато аз получавам добра роля, аз си казвам, че тя е последна. И по този начин аз я оформям до края.
Ингмар Бергман
Няма велики роли. Просто някои роли са малко по-дълги, отколкото други, и това е всичко.
Лорънс Оливие
Чувствам, че съм излязъл на сцена. Хората около мен са погълнати от ролите си, правят това страхотно шоу, но нищо не изглежда реално. Всеки предмет изглежда като опора. Тъй като нямам роля, съм сведен до ролята на зрител, но няма къде да седна, така че трябва да се смесвам с актьорите на сцената. Това е ужасно чувство.
Ма Дзиен
...Само организирането на силни партии, сливането, ако щете, на близки партии е едно от най-мощните средства за засилването на българския народ в неговата роля на управляющ фактор.
Атанас Буров
Партията на ненадминатите глупаци претендираше за ролята на партия на победителите.
Валентин Домил
В много съдебни драми главната роля се поверява на съдебния изпълнител.
Валентин Домил
Суфльор, страдаш от мания за величие: подсказва само на главните роли.
Веслав Брудзински
Ако в света на истините всичко се решава от доказателството, то в света на фактите, решаващ роля има успехът.
Освалд Шпенглер
Когато кучето води, то взема ролята на защитник и често лае срещу всичко и всички, изпречили се на пътя му. Водачеството често го превръща в асоциален тип. Но когато е последовател, то се интересува най-вече от водача си, успокоява се и слабо се вълнува от предизвикателствата наоколо. За да имате спокойно и послушно куче, водачът трябва да сте вие, а не то.
Сизар Милан
Актьорът е длъжен да каже нещо, дори и ролята му да е без думи.
Станислав Йежи Лец
Интересът говори всякакви езици и играе всякакви роли, дори тази на безкористност.
Франсоа дьо Ларошфуко
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
18
Следваща