Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роля" - страница 4
Ролята на скуката в човешката история е недооценена.
Грегъри Бенфорд
Склонни сме да надценяваме колко много разбираме за света и да подценяваме ролята на случайността в събитията.
Даниел Канеман
Всеки, който иска да разбере човешката природа, взаимодействието между мозъка и културата, между еволюцията и обществото, трябва да разгледа отблизо ролята, която музиката е играла в живота на хората.
Даниел Левитин
Един елемент обаче очевидно липсва дори в най-ярките конспиративни теории за банковата система, камо ли в официалните сметки: тоест ролята на войната и военната мощ. Има причина, поради която съветникът има толкова странен капацитет да създава пари от нищото. Зад него има човек с пистолет.
Дейвид Грейбър
Животът е шоу и всички играем роля. И когато музиката започне, ние отваряме сърцата си.
Джос Уедън
Дизайнът не трябва да доминира над нещата, не трябва да доминира над хората. Трябва да помогне на хората. Това е ролята му.
Дитер Рамс
Чувствам се тъжен за хората и странната роля, която играем в нашите собствени бедствия.
Дон ДеЛило
Аз играя роля пред камерите, точно както във филмите.
Ева Херцигова
Европейският модел е, първо, социална и икономическа система, основана на ролята на пазара, тъй като никой компютър в света не може да обработва информация по-добре от пазара.
Жак Делор
Всеки актьор иска да бъде всеки - да играе всички роли.
Кайл Чандлър
Икономическата революция на Хитлер в Германия намали финансовите съображения до такава степен, че те не играят никаква роля в икономическите или политическите решения.
Карол Куигли
... ерата на разширяването на XIX век ... доведе до ускоряване на основния фокус на дейностите на обществото ... от областите на вътрешния контрол до областите на външния контрол. ... нарастващата роля на пропагандата ... помогна да се създаде впечатление за стабилност.
Карол Куигли
В тези преговори ние не сме безпомощен обект, въпреки че участват големи световни сили. Играем активна роля и се опитваме да повлияем на съдбата си; имаме свои козове и ги използваме.
Алия Изетбегович
В живота доброто е това, че ти никога не знаеш, какво ще стане. Някой може да ти каже, че ти не можеш да станеш един или друг, а това е лъжа. Всеки може да бъде, това което иска да бъде, и съдбата играе голяма роля в това. Аз вярвам, че всеки е длъжен да подхранва живота на мечтите си и да ги следва. В края на краищата те могат да се сбъднат веднъж.
Катрина Каиф
Осъзнаването на щетите, причинени от тежките психични заболявания - на самия индивид и на другите - и опасенията, че може да се върне отново, играе решаваща роля при много самоубийства.
Кей Редфийлд Джеймисън
Музиката по отношение на поетичното произведение трябва да играе такава роля, каквато по отношение на точната рисунка играе яркоста на цветовете.
Кристоф Вилибалд Глук
Пропагандата в обикновения смисъл на този термин играе по-малко важна роля в едно потребителско общество, където хората поздравяват всички официални изявления с подозрение.
Кристофър Лаш
Супергероите запълват празнина в психиката на поп културата, подобно на ролята на гръцката митология. Всъщност няма нищо друго, което да върши работата в съвременен план. За мен Батман е този, който най-ясно може да се приеме сериозно.
Кристофър Нолан
Проблемът с Първата дама е този, че ти трябва да задаваш стандарта. Моята роля е да бъда едновременно звезда и робиня.
Имелда Маркос
Който е добър за първата роля, е негоден за втората.
Александър Суворов
Веднъж получиш ли ролята, няма за какво повече да се притесняваш. Ако си актьор, значи ще я изиграеш. Да го направиш не е сложно. Трудната част е да ти я дадат.
Морган Фрийман
Когато някой актьор дойде при мен и поиска да обсъдим ролята му, аз му казвам: "Всичко е в сценария". Ако той попита: "Но каква ми е мотивацията?", аз казвам: "Заплатата ти".
Алфред Хичкок
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
18
Следваща