Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роля" - страница 10
Ролята на архитекта е да се бори за по-добър свят, където той може да създаде архитектура, която да обслужва всички, а не само група от привилегировани хора.
Оскар Нимайер
Често наистина авторитетното лидерство пада върху някой, който години по-рано се посвети да практикува дисциплината да търси първо Божието царство. След това, когато този човек узрее, Бог му дава лидерска роля и Божият Дух започва да работи чрез него.
Осуалд Сандърс
Основната концепция за оптимално хранене възвестява изцяло нова парадигма в медицината, не по-малко важна от откритието на Луи Пастьор, че организмите могат да причинят болести. Основно за това е откритието, че големи количества основни хранителни вещества, над тези, достъпни от "добре балансирана диета", могат да помогнат за възстановяване на здравето при хора със заболявания. Твърдото ми убеждение е, че в едно просветено общество фармацевтичните лекарства биха играли много малка роля в медицината.
Патрик Холфорд
За какво са нужни изпити, ако има визитните картички играят същата роля, като диплома?
Питигрили
...тук аурата на мястото изигра своята роля.
Питър Акройд
В нашето общество като цяло ролята на изкуството не е определена. Мнозинството хора могат да съществуват прекрасно без всякакво изкуство, и даже, ако съжаляват за неговото отсъствие, то, при всеки случай, не се отразява на техните дейности.
Питър Брук
Казахме, че човешкото бебе е незавършено при раждането си. Нашата роля като възрастни е да помогнем на нашите деца в огромната задача да завършат собственото си формиране като човешки същества.
Пола Полк Лилард
Само когато вие упорито желаете да престанете да играете ролята на жертва, пред вас се открива път, как да станете победител.
Ранди Гейдж
Природата е създала всеки за ролята, която той играе.
Рафаел Сабатини
Три века раннохристиянски и еврейски документи, да не говорим за почти единодушното мнение на съвременните учени, разпознават Яков, брата на Исус, като глава на първата християнска общност... Защо тогава Яков е бил почти изцяло изключен от Новия Завет и неговата роля в ранната църква, изместена от Петър и Павел в представите на повечето съвременни християни?
Реза Аслан
Вследствие на тези колебания и на неясния характер на подобни нововъведения, Комисията по правата на човека от самото начало се съмняваше в ролята си и функциите си като цяло.
Рене Касен
Хората поемат роли, които не отговарят на способностите им, заравяйки истинските си таланти в земята.
Ридиън Брук
Най-важната роля на мениджърите е да създадат среда, в която хората са страстно отдадени на победата на пазара.
Андрю Гроув
...всеки от нас описва съществуването си чрез обекти, които са безразлични към нас, които ни преживяват и които след това се връщат обратно в общия запас, от който скоро се събират отново и им се приписват други роли при други обстоятелства.
Андрю Моушън
Исках да преосмисля ролята по начин, който зачиташе традиционните й отговорности, но ги превърна в част от по-широк модел на поезия за национални инциденти, събития, занимания; и да прекарват много време в училища, опитвайки се да демистифицират поезията.
Андрю Моушън
Сега има толкова много филми, в които знаете, че историята е поддържаща роля за визуалните ефекти.
Рики Джървейс
Моят опит от детството и юношеството в подчинената роля, играна от жената в обществото, ръководено изцяло от мъжете, ме убеди, че аз не съм профилирана да бъда жена.
Рита Леви-Монталчини
Нашите вярвания не стоят пасивно в мозъка ни и чакат да бъдат потвърдени или противоречат на входящата информация. Вместо това те играят ключова роля в оформянето на начина, по който виждаме света.
Ричард Уайзман
Никой не трябва да ми казва за значението на свободната преса в демократичното общество или за съществената роля, която един вестник може да играе в своята общност.
Робърт Кенеди
Ролята на писателя е да заплашва съвестта на обществеността. Той трябва да има позиция, гледна точка. Той трябва да гледа на изкуствата като на средство за социална критика и трябва да се съсредоточи върху въпросите на своето време.
Род Сърлинг
Очаквайте бързо разрастващото се движение на домашните училища да играе значителна роля в революционните реформи, необходими за възстановяване на свободното общество с конституционна защита.
Рон Пол
Знаете ли, Хю Хефнър играе важна роля в кариерата ми, като популяризира движението за свобода на словото. Хората забравят това за него.
Рут Уестхаймер
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
18
Следваща