Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нация" - страница 14
Във формиращите дни на Републиката забележимо се вижда режисиращото влияние на Библията върху бащите на нацията.
Франклин Делано Рузвелт
Кръвта на една нация не бива да се пролива, освен за нейното собствено запазване в най-голяма крайност.
Франсоа Фенелон
Когато умра, други хора ще ме заместят. Няма нищо по-богато от нацията.
Фредерик Жолио-Кюри
Религията държи решението на всички проблеми на човешките взаимоотношения, независимо дали те са между родители и деца или нация и нация. Рано или късно човек винаги е трябвало да решава дали почита собствената си сила или силата на Бог.
Арнолд Джозеф Тойнби
Струва ми се, че някаква невидима ръка се опитваше да придаде нов облик на турската нация.
Халиде Едип Адървар
Убиването не е добре. Принадлежейки към различните нации, трябва да се научим да уважаваме различията между нас и да живеем в мир.
Хелън Филдинг
Най-сигурният начин една бедна нация да остане бедна е да тормози, изкопава и затваря частни предприятия или да го обезсърчава или унищожава чрез субсидирана държавна конкуренция, потискащо данъчно облагане или отчуждаване.
Хенри Хазлит
Една нация може да приеме, че добавянето на думите "под Бог" към нейния залог за вярност дава доказателство, че нейните граждани действително вярват в Бог, докато всичко, което наистина доказва, е, че вярват в "вярването" в Бог.
Хюстън Смит
Правителството прекалено дълго се сблъсква, приема и игнорира престъпленията с бели якички. Време е нацията да се събуди и да осъзнае, че не въоръжените грабители или търговци на наркотици причиняват най-голяма икономическа вреда, а най-много ни вредят престъпниците, живеещи в най-скъпите домове, които имат най-впечатляващите автобиографии. Те крадат пенсиите ни, фалират фирмите ни и унищожават хиляди работни места, унищожавайки безброй животи.
Хари Маркополос
Има някакъв абсурд в Австралия и така наречените нации от Новия свят. Усещах го през цялото време, докато растях в Западна Австралия, която е наистина отдалечена.
Шон Тан
Когато съм упорита на работа, когато съм дълбоко в нея, няма друго чувство. За мен работата ми винаги е изграждането на нация от нищото. Това е комплектуване на войските. Това е рисуване на платно. Удря всяка висока нота. Това е маратон. Това е Бионсе. И това са всички тези неща едновременно.
Шонда Раймс
Поставиха ме в килия с чернокожо дете, бяло дете и китайче. Ние сме Обединените нации на непълнолетните престъпници.
Шърман Алекси
Навикът да се чете сериозно е същото такова достояние на нацията като високата раждаемост или ниският брой разводи.
Юрий Поляков
Коя нация е възникнала някога в историята, без да се налага да се защитава?
Б. В. Ларсън
30-те години ни дадоха ясен урок: Агресивното поведение, ако му бъде позволено да расте неконтролирано и неоспорено, в крайна сметка води до война. Тази нация се противопоставя на войната. Ние също сме верни на думата си. Следователно нашата непоколебима цел трябва да бъде да предотвратим използването на тези ракети срещу тази или която и да е друга държава и да осигурим тяхното изтегляне или елиминиране от Западното полукълбо.
Бил О'Райли
Какво определя неравенството между индивидите в рамките на една нация? Има ли определени закономерности, които карат неравенството да се държи по определен начин, докато се развиват обществата?
Бранко Миланович
Като нация трябва да разгледаме по-внимателно как страхът ни от бъдещи терористични актове подкопава качеството ни на живот.
Брус Липтън
Истанбул е разделен на времето, а не на пространството. Първият Истанбул е Истанбул от миналото. Преди много време, по време на империята, беше красиво, беше славното време на нацията ни, казват хората. След това, когато говорят за днес, те се оплакват от това: Това е много меланхолично, много е стресиращо. В миналото сме загубили златната си епоха и сега живеем в нашата тъмна ера.
Бурхан Сьонмез
Нациите нямат приятели или врагове; те имат само своите интереси.
Айше Кулин
Нация ще деградира и деградира, когато няма голяма цел. Тя трябва да бъде събудена, освен това не вярвам в нейното общо пиянство и морално разложение. Хората се движат от интереси. Настоящото правителство не предлага на хората нищо, което да ги обедини. И няма да го предложи, защото вече има твърде голямо разделение между малка шепа хора, които притежават основното богатство на страната, и всички останали.
Виктор Илюхин
Установяването на протестантско християнство беше не само на закона, но и, което е много по-важно, на културата. Християнството снабдява нацията със своята ценностна система.
Гари Демар
Какво ще стане с една нация, която вместо геометри, астрономи, архитекти и минералози да има само богослови и юрисконсулти?
Гаспар де Ховелянос
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
18
Следваща