Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нация" - страница 12
Всички държави и нации, колкото и велики да са, цъфтят за един сезон и се заменят.
Норман Дейвис
Нито една от съвременните европейски нации не е истински местна.
Норман Дейвис
В бъдеще Северна Ирландия трябва да бъде погълната от Ирландската република. Уелс и Шотландия трябва да преминат от прехвърляне към пълен независим статут. Четирите нации на тези острови трябва да се ангажират абсолютно с проекта за Обединена Европа.
Норман Дейвис
Ако новините не са наистина новини, освен ако не са лоши новини, може да е трудно да твърдим, че сме информирана нация.
Норман Казънс
Свободата на религията, както я виждат бащите-основатели, не е просто правото да се свържеш с определена деноминация, а правото да се разделиш без наказание. Вярата или невярата беше въпрос на индивидуален избор - право, записано в основната харта на свободите на нацията.
Норман Казънс
Демокрацията функционира в протестантските нации. Той почти не функционира в католическите нации. Той изобщо не функционира в православните нации.
Олен Стейнхауър
Баща ми казваше, че ако въглищата са умрели, страната е умряла. Той беше прав. Икономиката ни почива на гърба на въглищния миньор. Ако нямахме черните диаманти в планините да изгорят, щяхме да загубим повече от половината от енергийните резерви на нацията.
Омър Хикъм
Нация, която малтретира собствените си граждани, е по-вероятно да малтретира своите съседи.
Оскар Ариас Санчес
Не видях причина други нации да казват на централните американци как да решат проблемите си.
Оскар Ариас Санчес
...Имах такова гадене от хора в масите и от каузи, че не бих прекосил тази стая, за да реформирам парламента или да предотвратя съюза, или да осъществя хилядолетието. Говоря само за себе си, ума - това е само моята собствена истина - но човекът като част от движение или тълпа е безразличен към мен. Той е нечовешки. И нямам нищо общо с нациите или национализма. Единствените чувства, които изпитвам - за това какви са те - са към мъжете като личности; моята лоялност, каквито и да са те, е само към частни лица.
Патрик О'Брайън
Америка дава всякакъв вид на нация, ограбена от безразсъдство - развод, нелегитимност, непринудени петъци.
Патрик О'Рурк
Падане на Берлинската стена? Да си там беше забавно. Нации, които се отлепиха от Съветския съюз в Югоизточна Европа, Централна Азия и Кавказ? Да си там не беше толкова забавно.
Патрик О'Рурк
Фюрерът е първият държавник в световната история, който не само признава и разбира постиженията на изследванията в областта на расовата чистота и генетиката, но ги е издигнал като водещ принцип в правораздаването. За него нищо не е по-важно от здрава нация.
Петер Надаш
Воденият от арабите ислямски фундаментализъм дестабилизира нациите от Алжир до Филипините.
Патрик О'Рурк
Намерението на тази книга е да обясни как едно зле образовано, психологически неуравновесено нищожество успя да хипнотизира цяла нация...
Пол Роланд
Не ме интересува кой пише законите на нацията - или изработва нейните усъвършенствани договори - ако мога да напиша учебниците по икономика.
Пол Самюелсън
Това, което ме държи буден през нощта, е продължаващата и нарастваща липса на рационалност на нашата нация в отговор на масовите стрелби.
Пол Трембли
Организацията на обединените нации означава свободата и равенството на всички народи, независимо от раса, религия или идеология.
Ралф Бънч
Просто основните принципи на това, което кара Америка да работи за мен, са много силни в сърцето ми. Не е като никоя друга нация в света.
Роб Халфорд
Американският народ иска и заслужава космическа програма, наистина достойна за нация пионери.
Робърт Зубрин
Мисля, че Израел трябва да се третира като независима нация, а не като марионетка на нашата държава.
Рон Пол
...имаше друго, по-жестоко раждане, когато от една се въплътиха две нации. Чужденец начерта магическа линия на карта и я нарече новата граница; стана река от кръв по земята. И овощните градини, полета, фабрики, предприятия, всички от грешната страна на тази линия, изчезнаха с махване на пръчката на бледия магьосник.
Рохинтън Мистри
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
18
Следваща