Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болест" - страница 9
Ако Рейки може да се разпространи по целия свят, това ще докосне човешкото сърце и морала на обществото. Ще бъде полезно за много хора, не само за лечение на болести, но и за земята като цяло.
Пенелопи Куест
Основната концепция за оптимално хранене възвестява изцяло нова парадигма в медицината, не по-малко важна от откритието на Луи Пастьор, че организмите могат да причинят болести. Основно за това е откритието, че големи количества основни хранителни вещества, над тези, достъпни от "добре балансирана диета", могат да помогнат за възстановяване на здравето при хора със заболявания. Твърдото ми убеждение е, че в едно просветено общество фармацевтичните лекарства биха играли много малка роля в медицината.
Патрик Холфорд
Сбогом с разбито сърце е болест. Аз съм паника, която те затваря в черната дупка на съжалението. Опитах се да си тръгна, без изобщо да пристигна. И се опитах да остана неподвижен, чувствайки, че всичко ми убягва.
Пино Кориас
Живота е безнадеждна болест, но не толкова сериозна.
Пол Вацлавик
Самотата е болест, причинителят на който е неизвестен, а развитието й необратимо.
Пол Гимар
Имах своя дял от дъжда. Болестта на майка ми... ми тежеше, но и предишните години също бяха тежки. Бях само на двайсет и осем.
Пола Маклейн
Самата гора не е източник на болести, тя се разпространява от места, където се събират цивилизовани заселници, където грубата саморазправа води до по-голямата част от болестта. Незаразени от заселниците, коренното население се радва на отлично здраве.
Пърси Фосет
Всички сме запознати с идеята, че начинът на живот може да бъде причина за болести. Това, което не е общоизвестно, е, че промяната в начина на живот също може да бъде лечението и да ни попречи да се разболеем.
Ранган Чатърджи
...тъй като човекът е създаден по Божия образ, грехът не е естествен. Грехът е деформация на човека, това е рак, това е болест до смърт, която е заразила човека.
Раусас Дж. Ръшдуни
Болестта е променено състояние на съзнанието. Дори една безобидна настинка променя представата ни за света.
Реймънд Мууди
Смехът значително повишава устойчивостта на човека към болести.
Реймънд Мууди
Природата ще ни напомня през цялото време, че сме на грешното място: с болест, неуспех, угасена радост.
Андрей Левшинов
В медицината има такова нещо като заразност. Тази звучна дума се нарича свойството на инфекциозните болести да се предават от болни хора и животни на здрави. Чумата има много висока заразност.
Андрей Сазонов
Не исках да стана дете на постер за поредната болест.
Андрю Гроув
Представете си свят, в който медицината е била ориентирана по-скоро към лечение, отколкото към болести, където лекарите са вярвали в естествения лечебен капацитет на хората и са наблягали на превенцията над лечението. В такъв свят лекарите и пациентите биха били партньори, работещи в една и съща цел.
Андрю Уейл
Здравето е цялост - цялост в нейния най-дълбок смисъл, без нищо изоставено и всичко само в правилния ред, за да прояви тайната на баланса. Здравето далеч не е просто отсъствие на болест, а динамично и хармонично равновесие на всички елементи и сили, изграждащи и обграждащи човешко същество.
Андрю Уейл
Според моя опит, колкото повече хора имат, толкова по-малка е вероятността те да бъдат доволни. В действителност има много доказателства, че депресията е "болест на богатството", разстройство на съвременния живот в индустриализирания свят.
Андрю Уейл
За подобряване на храносмилането пия бира...при липса на апетит пия бяло вино, при ниско кръвно налягане - червено вино, при високо - коняк, при ангина - водка. - А вода ? ... - Такава болест още не съм имала.
Рита Леви-Монталчини
Според Световната здравна организация депресията сега е глобална болест номер едно. Най-големият ни дефицит не е в банкова сметка или бюджет, а вътре в нас. Това е недостиг на това, което прави живота смислен. Недостиг на игра.
Рутгер Брегман
Мисля, че болестите нямат очи. Те избират със замаян пръст всеки, просто всеки.
Сандра Сиснерос
Йога има за цел да премахне първопричината за всички болести, а не да лекува нейните симптоми, както медицината обикновено се опитва да направи.
Свами Вишну Девананда
Ракът е просто дума, която създава страх. Забравете за това и се съсредоточете върху постигането на хармония в тялото и ума си. Всички заболявания идват от нарушаването на този баланс. Нито една болест не може да оцелее, ако тялото ви е в пълна хармония.
Анита Мурджани
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
18
Следваща